Σύμφωνα με μία αναφορά από την Κορεάτικη ιστοσελίδα TheElec που επικαλείται πηγές που γνωρίζουν τα σχέδια ανάπτυξης των επερχόμενων αναδιπλούμενων συσκευών της Samsung, η τελευταία επιθυμεί να προσαρμόσει διάφορες νέες τεχνολογίες στο Galaxy Z Fold 5.

Σε μία συνάντηση με προμηθευτές, εκπρόσωπος της Samsung δήλωσε ότι η εταιρεία αναμένει σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) όσον αφορά την αγορά των αναδιπλούμενων συσκευών της τάξης του 80% έως το 2025.

Η εταιρεία επίσης εκτιμά ότι η Apple πρόκειται να εισέλθει στη συγκεκριμένα αγορά μέχρι το 2024, αλλά όχι με κάποιο smartphone, αλλά πρώτα με κάποιον φορητό υπολογιστή ή tablet. Στην Νοτιοκορεάτικη αγορά, οι χρήστες iPhone ηλικίας 20-30 ετών αλλάζουν τη συσκευή τους με κάποια foldable συσκευή της Samsung με ρυθμό 3 ή 4 φορές υψηλότερο σε σχέση με το παρελθόν.

Επίσης, η επόμενη συσκευή του 90% των χρηστών αναδιπλούμενων συσκευών αναμένεται να είναι «foldable». Στη συνάντηση με τους προμηθευτές, ο εκπρόσωπος της Samsung είπε ότι για να γίνουν τα foldables περισσότερο δημοφιλή, θα πρέπει να ξεπεραστούν ορισμένες προκλήσεις. Ανάμεσα στις προκλήσεις είναι η μείωση του βάρους και του πάχους, η αύξηση της ανθεκτικότητας, η μείωση της «τσάκισης» στην μέση της οθόνης και η βελτίωση των καμερών. Η προσθήκη επίσης μίας υποδοχής για το S Pen, όσον αφορά τις δικές της συσκευές, αποτελεί επίσης πρόκληση.

Ανάμεσα στα «θέλω» της Samsung για τις αναδιπλούμενες συσκευές που θα παρουσιάσει το 2023 είναι ένας ισχυρότερος μηχανισμός δόνησης καθώς και η ανάπτυξη υλικών που θα τις κάνουν ελαφρύτερες. Η εταιρεία, σχεδίαζε να παρουσιάσει υποδοχή για το S Pen στο Galaxy Z Fold 4 ωστόσο φαίνεται πως το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό θα κάνει την εμφάνιση του στο Galaxy Z Fold 5. Η Samsung σχεδίαζε να παρουσιάσει το Galaxy Fold 4 με ισχυρότερες κάμερες ωστόσο εγκατέλειψε τα σχέδια της λόγω διάφορων περιορισμών που σχετίζονται με το πάχος και το βάρος.

  • Like 2