Αν και το Galaxy Z Flip δεν είναι η πρώτη αναδιπλούμενη συσκευή της Samsung, θα αποτελέσει το μελλοντικό όραμα της κορεάτικης εταιρίας που σχεδιάζει να χρησιμοποιεί το γράμμα «Ζ» αποκλειστικά για τα αναδιπλούμενα smartphones.

Το Samsung Galaxy Z Flip κυκλοφόρησε ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου στις 14 Φεβρουαρίου με την τιμή του να φτάνει τα €1599 στην Ελληνική αγορά. Αν και θέτει τις βάσεις για την αγορά των αναδιπλούμενων smartphone με καινοτόμα χαρακτηριστικά, η τιμή του αν και υψηλή, είναι χαμηλότερη από αναδιπλούμενα άλλων κατασκευαστών. Σε λίγους μήνες μονάχα, η Samsung κατάφερε να κυκλοφορήσει αναδιπλούμενο smartphone σχεδόν €600 φθηνότερο από το πρωτότυπο Galaxy Fold.

Εκπρόσωπος της Samsung, δήλωσε στο Bloomberg:

Αναφορά σε κείμενο

Με τη σειρά Z υιοθετούμε μία νέα ονομασία για τη σειρά αναδιπλούμενων smartphone που δείχνει τη δέσμευσή μας για την επέκταση της συγκεκριμένης κατηγορίας κινητών με σκοπό να προσφέρουμε μία ποικιλία από εμπειρίες. Επιλέξαμε το γράμμα Z για αυτή τη σειρά διότι επικοινωνεί διαισθητικά με την ιδέα της αναδίπλωσης δίνοντας ταυτόχρονα μία δυναμική και νεανική αίσθηση.

Αν και το γράμμα V δείχνει οπτικά ορθότερο σε σύγκριση με το Z, η Samsung ήδη έχει το έχει χρησιμοποιήσει στο παρελθόν για το Samsung Galaxy V. Ένα τηλέφωνο που δεν είχε κερδίσει τις εντυπώσεις πίσω στο μακρινό 2014 και κατά πάσα πιθανότητα δεν θα ήθελε να φέρει και πάλι στο προσκήνιο.

Bloomberg