Τα νέα κορυφαία κινητά της Samsung, Galaxy Note10 και Galaxy Note10+ δεν είναι συμβατά με το headset Gear VR.

Η Samsung επιβεβαίωσε την συγκεκριμένη εξέλιξη στην ιστοσελίδα Engadget, και επομένως οι κάτοχοι του Note10 ή του μεγαλύτερου Note10+ δεν θα μπορούν να το χρησιμοποιήσουν σε συνδυασμό με την συσκευή εικονικής πραγματικότητας της εταιρείας.

Μετά την κυκλοφορία του Galaxy Note9, η Samsung κυκλοφόρησε έναν adapter USB-C ώστε να λειτουργεί κανονικά με την συσκευή εικονικής πραγματικότητας που είχε κατασκευαστεί για να λειτουργεί σε συνδυασμό με τον προκάτοχό του. Αυτό ωστόσο δεν μπορεί να γίνει με τις νεότερες συσκευές της Νοτιοκορεάτικης εταιρείας.

Ένας εκπρόσωπος της Samsung δήλωσε στο Engadget: «To Gear VR δεν είναι συμβατό με τα Galaxy Note 10 και Note 10+. Παραμένουμε αφοσιωμένοι στο να καινοτομούμε στους τομείς AR και VR για να προσφέρουμε εκπληκτικές νέες εμπειρίες στους πελάτες μας». Δυστυχώς, το δεύτερο μέρος από τη δήλωση είναι κάπως αόριστο και ενδεχομένως το μέλλον του Gear VR να μην είναι εγγυημένο. Η εταιρεία δεν αναφέρθηκε στο headset εικονικής πραγματικότητας κατά την διάρκεια της εκδήλωσης Galaxy Unpacked, οπότε θα χρειαστεί να περιμένουμε μήπως η εταιρεία ετοιμάζει κάποια νέα έκδοση της συσκευής, κάποιο ενδεχομένως standalone AR/ VR headset ή κάτι διαφορετικό (π.χ AR glasses).

gear-vr-note-9-990x649.jpg.e89cfe001305aa7dd5a4e259fbfda33e.jpg

Engadget