Η διανομή της σταθερής έκδοσης του Android Pie για τα Galaxy S9 και Galaxy S9+ ξεκίνησε εχθές. Από ότι φαίνεται, η Νοτιοκορεάτικη εταιρεία επιφύλασσε μία Χριστουγεννιάτικη έκπληξη για τους κατόχους των ναυαρχίδων της, επιλέγοντας ως «αφετηρία» τη Γερμανία.

Η πολυπόθητη, για τους κατόχους των παραπάνω συσκευών, αναβάθμιση πάντως, θα διανεμηθεί σύντομα και σε άλλες αγορές. Αρχικά, σύμφωνα με αναφορές η αναβάθμιση διανεμήθηκε στη Γερμανία, στην Ελβετία, στην Ιταλία και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Στην χώρα μας, τουλάχιστον σε ένα κινητό που δοκιμάσαμε, δεν φαίνεται να είναι ακόμα διαθέσιμη η αναβάθμιση (είχαμε εγκατεστημένο το December 1 security patch). Υπάρχουν πάντως αναφορές από την Ελλάδα ότι κάποιοι χρήστες προχώρησαν στην αναβάθμιση του λειτουργικού συστήματος του κινητού τους κανονικά.

Κοινή συνισταμένη όσων ανέφεραν ότι αναβάθμισαν το κινητό τους με την τελευταία έκδοση του λογισμικού των Google και Samsung είναι ότι διέθεταν τις «International» εκδόσεις των Galaxy S9 και Galaxy S9+. Όσοι επιθυμείτε να δοκιμάσετε χειροκίνητα να κατεβάσετε το update Android Pie «OTA» (Over-the-Air) μπορείτε από τις «Ρυθμίσεις», να επιλέξετε «Ενημέρωση λογισμικού» και από εκεί την «Μη αυτόματη λήψη ενημερώσεων».

Engadget

  • Like 2