Η Samsung Electronics έχει ήδη ξεκινήσει τις απαραίτητες μελέτες για να προχωρήσει σε μία σημαντική επένδυση σε νέο εξοπλισμό για τις γραμμές παραγωγής της, ώστε μέσα στο πρώτο εξάμηνο του πρώτου έτους να ξεκινήσει την μαζική παραγωγή panels τεχνολογίας microLED.

Αν και δεν έχει ακόμη αποφασίσει για το ακριβές μέγεθος της επένδυσης ή τον όγκο της παραγωγής, οι προσδοκίες έχουν αρχίσει και αυξάνονται με τους κατασκευαστές εξοπλισμού κατασκευής microLED να ανυπομονούν για τις αποφάσεις που θα λάβει η Samsung. Για την ώρα, το ακριβές μέγεθος της επένδυσης δεν έχει οριστικοποιηθεί καθώς εξαρτάται από τον όγκο της ετήσιας παραγωγής που θα θέσει η Νοτιοκορεάτικη εταιρεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από τη βιομηχανία, η Samsung Electronics αυτή τη περίοδο ολοκληρώνει την αξιολόγηση της απόδοσης του εξοπλισμού από τοπικούς και ξένους κατασκευαστές.

«Η Samsung Electronics αξιολογεί την απόδοση και την ποιότητα του βασικού εξοπλισμού, καθώς φαίνεται πως θα προχωρήσει σε μια επένδυση σε εγκαταστάσεις και εξοπλισμό κατά το πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους» δήλωσε εκπρόσωπος ενός κατασκευαστή εργοστασιακού εξοπλισμού. «Αυτή τη περίοδο περιμένουμε τη Samsung Electronics, καθώς δεν έχει ακόμη αποφασίσει για την ακριβή κλίμακα παραγωγής» δήλωσε εκπρόσωπος άλλου κατασκευαστή εξοπλισμού. Από ότι φαίνεται, η Samsung Electronics θα αποφασίσει για το μέγεθος της επένδυσης και το χρονοδιάγραμμα ή τον όγκο της παραγωγής μετά την έκθεση CES που θα διεξαχθεί τον Ιανουάριο στο Λας Βέγκας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, καθώς αναμένεται να ανακοινωθούν οι προδιαγραφές microLED κατά την διάρκεια της. Επιπλέον, η εταιρεία ενδέχεται να επιθυμεί να «σφυγμομετρήσει» τις αντιδράσεις του κοινού, να εκτιμήσει την ζήτηση αλλά και να δει τι κάνει ο ανταγωνισμός πριν πάρει τις αποφάσεις της. Λίγο μετά, θα κάνει γνωστό τόσο τον όγκο της παραγωγής όσο και άλλες λεπτομέρειες.

spacer.png

Η τεχνολογία microLED φαίνεται να αποτελεί το «next big thing» στις οθόνες. Μένει να δούμε πότε θα κυκλοφορήσουν οι πρώτες τηλεοράσεις που θα βασίζονται στη τεχνολογία αλλά και πότε θα κυκλοφορήσουν τα πρώτα smartphones με τέτοιες οθόνες.

  • Like 3