Που μεταξύ άλλων θα κάνει κι άλλες εργασίες εντός του σπιτιού

Σε ένα νέο ρομπότ εργάζεται η Samsung για εργασίες του σπιτιού, το οποίο θα μπορεί να μαζεύει τα άπλυτα, να βάζει τα πιάτα στο πλυντήριο, να στρώνει το τραπέζι, να σερβίρει κρασί όπως και να φέρνει κάτι να πιείτε. Το ρομπότ θα ονομάζεται Bot Handy και η Samsung ισχυρίζεται πως θα μπορεί να αναγνωρίζει αντικείμενα μέσω κάμερας και ΑΙ.

Όπως είπε ο Sebastian Seung, πρόεδρος της Samsung Research στη CES, το ρομπότ προορίζεται να είναι "μια επέκταση του εαυτού σας στην κουζίνα, το σαλόνι και οπουδήποτε χρειάζεστε βοήθεια στο σπίτι σας".

Για την ώρα δε γνωρίζουμε πόσο έχει προχωρήσει η ανάπτυξη του Bot Handy για να γίνει ένα πραγματικό προϊόν διαθέσιμο προς αγορά. Η Samsung δεν ανακοίνωσε τιμή ή έτος κυκλοφορίας, αλλά από προηγούμενες παρουσιάσεις στη CES γνωρίζουμε πως αρκετές φορές έχει δείξει φουτουριστικά ρομπότ που κατά κύριο λόγο είναι μια ιδέα παρά ένα πραγματικό προϊόν. Παρόλα αυτά, δήλωσε πως βρίσκεται υπό ανάπτυξη.

Στην τρέχουσα φάση, το Bot Handy είναι μια λευκή, λεπτή, ασπρόμαυρη συσκευή με δύο ψηφιακά μάτια που προβάλουν εκφράσεις καθώς κινείται στον χώρο. Το ρομπότ φέρει ένα χέρι που χωρίζεται σε τρία σημεία - ώμος, αγκώνας, καρπός θα μπορούσε να πει κανείς - με μια "παλάμη" στο τέλος. Στο χέρι και σώμα, υπάρχουν κάμερες για αναγνώριση αντικειμένων, ενώ στη βάση πιθανότατα θα περιέχονται ρόδες για να μετακινείται, με την βάση να ανυψώνεται για να μπορεί να φτάσει αντικείμενα που βρίσκονται ψηλότερα.

Η Samsung ισχυρίζεται πως το ρομπότ θα μπορεί να εκτιμήσει το υλικό αντικειμένων ώστε να τα μεταχειρίζεται με τη σωστή δύναμη. Επίσης θα μπορεί να μεταφέρει αντικείμενα σε διάφορα μεγέθη, βάρος και σχήματα.

Πέρα από το Bot Handy, η Samsung παρουσίασε μια ενημερωμένη έκδοση του Bot Care, τον ρομποτικό βοηθό που παρουσίασε αρχικά το 2019. Το ρομπότ προορίζεται να είναι ένας προσωπικός βοηθός, με σκοπό να υπενθυμίζει τους κατόχους να κάνουν ένα διάλειμμα από την εργασία τους ή κάποιο επερχόμενο ραντεβού. Στην παρουσίαση, η Samsung έδειξε το ρομπότ να ανοίγει αυτόματα μια οθόνη ώστε ο κάτοχος να συμμετάσχει σε ομαδική κλήση. Όπως και με το Bot Handy, έτσι και με το Bot Care δεν γνωρίζουμε πόσο έχει προχωρήσει η ανάπτυξη.

Όσο για πραγματικά προϊόντα, η Samsung έχει ένα ρομπότ που πιθανότατα θα κυκλοφορήσει μέσα στο έτος. Το JetBot 90 AI+ είναι μια ηλεκτρική σκούπα εξοπλισμένη με αισθητήρα LIDAR και ΑΙ για αναγνώριση αντικειμένων για να τα αποφεύγει. Η Samsung πρόσθεσε πως η σκούπα θα είναι αρκετά έξυπνη ώστε να πλησιάζει αντικείμενα που δεν είναι εύθραυστα ώστε να καθαρίζει καλύτερα τον χώρο, ενώ η τυπική ενσωματωμένη κάμερα θα χρησιμοποιείται για παρακολούθηση του χώρου ή των κατοικίδιων. Τέλος, αναμένεται μέσα στο πρώτο μισό του 2021 με άγνωστη τιμή.

  • Like 2
  • Thanks 1
  • Haha 2