Στην περσινή CES είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά και να θαυμάσουμε μία από τις πρώτες υλοποιήσεις της αρθρωτής τεχνολογίας Micro LED της Samsung. Τότε, η οθόνη που ονομάστηκε «The Wall» και βραβεύτηκε στην συνέχεια, είχε διαγώνιο 146 ιντσών.

Φέτος, στην έκθεση CES 2019, η Νοτιοκορεάτικη εταιρεία όχι μόνο έφερε μία έκδοση της τηλεόρασης σε μικρότερο μέγεθος ώστε να είναι βολικότερη για οικιακή χρήση (4Κ Micro LED 75 ιντσών), αλλά έφερε και μία τηλεόραση… επικών διαστάσεων για να επιδείξει τις δυνατότητες της αρθρωτής τεχνολογίας Micro LED (219 ίντσες). Σήμερα, η οθόνη «The Wall» της Samsung έχει διαγώνιο 219 ιντσών και ενσωματώνει όλες τις AI-Upscaling τεχνολογίες της εταιρείας (όπως και η μικρότερη των 75 ιντσών) ενώ επιδεικνύει μέγιστη φωτεινότητα 2000nits .

Με την ευέλικτη, αρθρωτή τεχνολογία Micro LED, η Samsung μπορεί να κατασκευάζει οθόνες και τηλεοράσεις κάθε ανάλυσης, διαγωνίου ή σχήματος ή ακόμα και κατά παραγγελία.

Αυτές οι μετασχηματιστικές οθόνες τηλεόρασης, όπως λέει η Samsung, αποτελούνται από μεμονωμένες μονάδες αυτο-εκπεμπόμενων Micro LEDs, που διαθέτουν εκατομμύρια ανόργανα κόκκινα, πράσινα και μπλε μικροσκοπικά LED chips (έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και “υποφέρουν” σε μικρότερο βαθμό από το λεγόμενο “burn-in” έναντι των τηλεοράσεων που βασίζονται στη τεχνολογία OLED υποστηρίζει η Samsung) που εκπέμπουν το δικό τους φως για να παράγουν ζωηρά χρώματα στην οθόνη.

IMG_20190108_120910.jpg.2ac109f0aecdd2ef5074e5b02f373506.jpg

Η αρθρωτή λειτουργικότητα Micro LED θα επιτρέψει μελλοντικά στους καταναλωτές να δημιουργήσουν την απόλυτη οθόνη ακόμη και σε απροσδόκητα μεγέθη, όπως 9 x 3, 1 x 7 ή 5 x 1, προκειμένου να εξυπηρετήσουν κάθε ανάγκη από άποψη χώρου, αισθητικής ή λειτουργικότητας.

  • Like 2