Το 2016, η Samsung εξαγόρασε το Αμερικανικό startup τεχνητής νοημοσύνης Viv Labs έναντι $222,1 εκατομμυρίων σε μία προσπάθεια να ενισχύσει τις δυνατότητες AI στα κινητά της αλλά και στις οικιακές συσκευές.

Τον Μάρτιο της επόμενης χρονιάς η Νοτιοκορεάτικη εταιρεία ανακοίνωσε τον AI-powered ψηφιακό βοηθό Bixby που έκανε το ντεμπούτο του στην αγορά με το Galaxy S8, και αργότερα βρέθηκε σε περισσότερα κινητά και οικιακές συσκευές.

Από τότε μέχρι σήμερα, η εταιρεία έχει εξαγοράσει ή έχει επενδύσει σε αρκετές εταιρείες με τελευταία την εξαγορά της μηχανής αναζήτησης τεχνητής νοημοσύνης Kngine. Τώρα, η εταιρεία ετοιμάζεται να παρουσιάσει στην έκθεση Consumer Electronics Show (CES) το επόμενο εγχείρημα/ προϊόν της στον χώρο της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Το νέο της εγχείρημα ονομάζεται «Neon», και σύμφωνα με όσα η ίδια εταιρεία έχει αποκαλύψει πρόκειται για AI-powered «artificial human» που δεν σχετίζεται με τον ψηφιακό βοηθό Bixby. Μάλιστα, «δεν μοιάζει με οτιδήποτε άλλο έχουμε δει» υποστηρίζει η Samsung. To προϊόν αναπτύχθηκε από τη Samsung Technology και τα STAR Lab (Samsung Advanced Research Labs), των οποίων επικεφαλής είναι ο Pranav Mistry, γνωστός για την δουλειά του στη τεχνολογία SixthSense και στα προϊόντα Galaxy Gear. Από όσα έχουν μέχρι στιγμής διαρρεύσει καταλαβαίνουμε ότι ο «τεχνητός άνθρωπος» της Samsung θα μιλάει τουλάχιστον πέντε γλώσσες και θα μπορεί να μιμηθεί αντιδράσεις και ανθρώπινα συναισθήματα.