Η beta έκδοση του τελευταίου περιβάλλοντος χρήσης της Samsung γίνεται διαθέσιμη και στα Galaxy A51 5G και M31.

Το νέο περιβάλλον χρήσης One UI 3.0 της Samsung γίνεται διαθέσιμο και σε mid-range σειρές της νοτιοκορεάτικης εταιρίας. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Android Police, η Samsung ξεκίνησε τη διάθεση της beta έκδοσης μέσω σχετικού προγράμματος στα πιο προσιτά smartphones των σειρών Galaxy A και Galaxy M, ξεκινώντας από το A51 5G (τουλάχιστον για χρήστες από Νότια Κορέα) και το M31 (τουλάχιστον για χρήστες από Ινδία). Οι χρήστες που έχουν κάποια συμβατή συσκευή μπορούν να εγγραφούν στο πρόγραμμα και να πάρουν μία πρώτη ματιά από το Android 11.

Όπως και με προηγούμενες εκδόσεις του One UI, το νέο λογισμικό δίνει στα A51 και M31 ένα συνδυασμό λειτουργιών του Android 11 καθώς και βελτιστοποιήσεις από την ίδια τη Samsung. Για παράδειγμα οι χρήστες θα βλέπουν πλέον μία ξεχωριστή ενότητα για τις συνομιλίες τους, περισσότερα εργαλεία ελέγχου από την Αρχική Οθόνη αλλά και επιπλέον widgets για την Οθόνη Κλειδώματος και την always-on λειτουργία. Βελτιώσεις έχει επίσης ο ενσωματωμένος browser της Samsung, η αυτόματη εστίαση της κάμερας και η έξυπνη βοηθός Bixby.

Περισσότερες συσκευές Galaxy A και Galaxy M αναμένεται να προστεθούν σύντομα στο πρόγραμμα beta, αν και οι χρήστες θα πρέπει να κάνουν υπομονή έως ότου λάβουν την τελική έκδοση του One UI 3.0. Το επίσημο πρόγραμμα της Samsung δεν περιλαμβάνει τα Galaxy A51 5G και M31 στη λίστα με τις συσκευές που θα λάβουν το One UI 3.0 έως τον Μάρτιο του 2021 ενώ smartphones όπως τα A10 και A20 ενδέχεται να μην λάβουν την ενημερώση του Android 11 έως και τον Αύγουστο. Προς το παρόν, μόνο τα premium τηλέφωνα της Samsung θα λάβουν το νέο λειτουργικό σύστημα πριν το τέλος του 2020.