Το ψηφιακό πορτοφόλι της Samsung, το Samsung Pay, αναμένεται να έχει πολύ μεγαλύτερη παρουσία στην Ευρώπη μέσω της Curve, με τις δύο εταιρείες να ανακοινώνουν σήμερα μια σημαντική συνεργασία.

Η αρχή θα γίνει «αργότερα μέσα στη χρονιά» από το Ηνωμένο Βασίλειο, με τους κατόχους Samsung smartphone να μπορούν να πραγματοποιούν ασφαλείς ανέπαφες πληρωμές κάνοντας χρήση της Samsung Pay Card συνδέοντας πάνω της την χρεωστική ή πιστωτική κάρτα της αρεσκείας τους. Στόχος της Samsung όπως αναφέρεται και στο δελτίο τύπου είναι η γρήγορη επέκταση και σε άλλες ευρωπαικές χώρες στις οποίες έχει παρουσία ήδη η Curve, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Η Curve είναι μια ξεχωριστή fintech εταιρεία από το Ηνωμένο Βασίλειο, παρέχοντας τη δυνατότητα στον χρήστη να συνδέσει όλες του τις κάρτες (Visa ή Mastercard) με μία, αυτή που παρέχει η Curve, επιλέγοντας μέσα από τη Mobile εφαρμογή της εταιρείας ποια θα είναι ενεργή κάθε φορά. Με τον τρόπο αυτό, ο κάτοχος μιας Curve κάρτας μπορεί να εκτελέσει ανέπαφες πληρωμές με το smartphone του ακόμα και αν η τράπεζα που έχει εκδώσει την κάρτα δεν παρέχει τέτοια δυνατότητα. 

Παράλληλα ο χρήστης έχει τον πλήρη έλεγχο των καθημερινών του εξόδων έχοντας τη δυνατότητα εμφάνισής τους από ένα κεντρικό σύστημα αλλά πιθανόν και μέσα από την εφαρμογή της Curve, χωρίς κάτι τέτοιο να έχει διευκρινιστεί. Η Curve έχει ήδη παρουσία σε αρκετές ευρωπαικές χώρες ενώ μετά από ένα μικρό διάστημα λόγω capital control, η εταιρεία επανήλθε και στη χώρα μας στα τέλη της περασμένης χρονιάς ενεργοποιώντας και πάλι τις υπηρεσίες της. 

EbQ1flMWAAELH4p.jpg.c9a5a3b0abb1370d0d4a8b53b5171470.jpg

Από την πλευρά της Samsung, η νοτιοκορεατική εταιρεία αναμένεται να επεκτείνει πολύ πιο γρήγορα την παρουσία του δικού της ψηφιακού πορτοφολιού, έχοντας να αντιμετωπίσει την αυξανόμενη δημοφιλία του Google Pay αλλά και τον ανεξάρτητων εφαρμογών που δημιουργεί κάθε τράπεζα ξεχωριστά στην πλατφόρμα του Android, κάτι που τις απαλλάσσει από πρόσθετες προμήθειες. Τον περασμένο Μάιο, η Samsung ανακοίνωσε την Samsung Money, την πρώτη της χρεωστική κάρτα η οποία θα κάνει την εμφάνισή της αρχικά στις Η.Π.Α.

  • Like 2
  • Thanks 1
  • Haha 3