Από ότι φαίνεται, οι HTC και Sirin Labs σύντομα θα έχουν περισσότερο ανταγωνισμό στην αγορά αφού ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές smartphones στον κόσμο, η Samsung, πρόκειται σύμφωνα με πληροφορίες να κυκλοφορήσει το δικό της blockchain smartphone.

Στις αρχές της εβδομάδας, η Samsung υπέβαλε τρεις αιτήσεις για την κατοχύρωση τριών εμπορικών σημάτων και ονομασιών στην Ευρώπη, που σχετίζονται με λειτουργίες που βασίζονται σε blockchain, και που εντοπίστηκαν από το Galaxy Club. Οι τρεις εμπορικές ονομασίες είναι οι "Blockchain KeyStore", "Blockchain key box" και "Blockchain Core".

Οι παραπάνω ονομασίες, αφήνουν λίγα πράγματα στην… φαντασία και ενδέχεται να παραπέμπουν σε μορφές αποθήκευσης που προστατεύονται από ιδιωτικό ή δημόσιο κλειδί. Ενδεχομένως όμως η Samsung να εργάζεται και πάνω σε ένα είδος «hardware wallet» που σκέφτεται να ενσωματώσει σε μελλοντικές της συσκευές.

Στα έγγραφα για την κατοχύρωση των εμπορικών σημάτων/ ονομασιών αναφέρεται ότι οι εμπορικές ονομασίες θα ισχύουν για «smartphones ή για εφαρμογές λογισμικού για χρήση σε φορητές συσκευές, για πλατφόρμες λογισμικού για υπολογιστές ή για λογισμικό εφαρμογών». Καθώς πρόκειται για αιτήσεις για εμπορικά σήματα/ ονομασίες και όχι για αιτήσεις για την κατοχύρωση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, στα έγγραφα δεν υπάρχει λεπτομερέστερη περιγραφή των λειτουργιών και επομένως θα χρειαστεί να περιμένουμε κάποιο διάστημα για να μάθουμε περισσότερα για τα χαρακτηριστικά ή τις νέες blockchain-based λειτουργίες. 

Φαίνεται ότι η Samsung γνωρίζει πολύ καλά την ανάγκη που υπάρχει για ασφαλή αποθήκευση κρυπτονομισμάτων ή κλειδιών κρυπτογράφησης και είτε επιθυμεί να προσφέρει τη συγκεκριμένη δυνατότητα σε μελλοντικές συσκευές της ή πρόκειται να κυκλοφορήσει ένα ειδικά κατασκευασμένο κινητό. Για να δούμε…

The Next Web