Το να παραδώσετε το τηλέφωνό σας - γεμάτο φωτογραφίες, μηνύματα και άλλες προσωπικές πληροφορίες - σε έναν κέντρο επισκευής μπορεί να σας φαίνεται επίφοβο. 

Άλλωστε, στην πραγματικότητα έχουν υπάρξει αρκετές περιπτώσεις διαρροής δεδομένων αρκετών πελατών κατά τη διαδικασία επισκευής του smartphone τους. Η ιστοσελίδα SamMobile φέρνει στην επιφάνεια ένα δελτίο τύπου από την κορεατική ιστοσελίδα της Samsung που αναφέρει ότι η εταιρεία ελπίζει να βάλει τέλος στο φαινόμενο αυτό με ένα νέο χαρακτηριστικό προστασίας της ιδιωτικής ζωής το οποίο ονομάζεται Repair Mode. Η σχετική λειτουργία δίνει στους τεχνικούς περιορισμένη πρόσβαση στα ενδότερα του τηλεφώνου και στις απολύτως αναγκαίες λειτουργίες και όχι στα δεδομένα του.

Το Repair Mode θα υποστηριχθεί πρώτα στη σειρά Galaxy S21 στη Νότια Κορέα, με τη Samsung να σχεδιάζει να τη φέρει και σε άλλα μοντέλα στο άμεσο μέλλον.

image.png.65decb86b3bb3e9c695bf73baf39cb56.png

Όπως σημειώνεται στο μεταφρασμένο δελτίο τύπου, το Repair Mode είναι διαθέσιμο μέσα από την ενότητα "Battery and Device Care" (Φροντίδα μπαταρίας και συσκευής), το οποίο αποτελεί μέρος των Ρυθμίσεων (Settings). Μόλις ενεργοποιηθεί, το smartphone θα κάνει επανεκκίνηση σε λειτουργία επισκευής και οι λογαριασμοί μαζί με τις φωτογραφίες και τα μηνύματά του χρήστη δεν θα εμφανίζονται. Μόνο οι προεπιλεγμένες εγκατεστημένες εφαρμογές θα είναι προσβάσιμες από τον τεχνικό ή οποιονδήποτε άλλον έχει πρόσβαση στο τηλέφωνό κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Η απενεργοποίηση του Repair Mode γίνεται μόνο από τον κάτοχο της συσκευής και στο χρονικό διάστημα που αυτός επιλέξει.

Μέχρι στιγμής, η Samsung δεν έχει επιβεβαιώσει αν το Repair Mode θα φτάσει και σε άλλες περιοχές ή ποια ακριβώς τηλέφωνα θα υποστηρίζουν τη λειτουργία, με την εταιρεία ίσως να έχει κάποια σχετική ανακοίνωση στις 10 Αυγούστου, στην επόμενη μεγάλη της παρουσίαση.

  • Like 10
  • Thanks 2