Η νέα σειρά «Space Gaming Monitor» της Samsung ήρθε για να βοηθήσει τους χρήστες να «διεκδικήσουν» ξανά τον χώρο τους στο γραφείο.

Μπορεί οι οθόνες που χρησιμοποιούμε να αποκτούν ολοένα και μεγαλύτερη διαγώνιο με τον καιρό ή να χρησιμοποιούμε περισσότερες από μία οθόνες (για αυξημένη παραγωγικότητα, αποτελεσματικότερη εργασία, multi-tasking, απολαυστικότερο gaming κ.ά) ωστόσο το γραφείο μας σπάνια αλλάζει μέγεθος.

Το νέο Space Gaming Monitor της Νοτιοκορεάτικης εταιρείας υϊοθετεί την λογική «μικρού αποτυπώματος» του πρωτότυπου μοντέλου «Space Monitor (SR75) με τον ειδικό βραχίονα και την μικρών διαστάσεων βάση που του επιτρέπει να «κολλάει» στον τοίχο πίσω από το γραφείο με αποτέλεσμα ο ωφέλιμος χώρος να μεγιστοποιείται.

Την ώρα ωστόσο που η οθόνη SR75 που παρουσιάστηκε επίσημα στην έκθεση CES τον περασμένο χειμώνα προσφέρει την ίδια διαγώνιο αλλά ανάλυση 3840 x 2160 pixels, το νέο μοντέλο απευθύνεται σε χρήστες που ενδιαφέρονται περισσότερο για τα υψηλά frame rates και την «tear-free» απεικόνιση παρά για την υψηλή ανάλυση.

sam1.jpg.55dd730dba40ae61d9314caa9f3281e0.jpg

Έτσι, η νέα SR75Q της Samsung υποστηρίζει ανάλυση 2560 x 1440 pixels καθώς και τη τεχνολογία AMD FreeSync ενώ επιδεικνύει refresh rate 144Hz. Επιπλέον χαρακτηρίζεται από σχεδόν «edge-to-edge» σχεδιασμό. Ο χρήστης επίσης της συγκεκριμένης οθόνης μπορεί εύκολα να «κρύψει» τα καλώδια τροφοδοσίας και HDMI για «clutter-free» gaming space.

Η Samsung δεν ανακοίνωσε ακόμα την ημερομηνία διάθεσης της οθόνης (αν και λέγεται πως θα κυκλοφορήσει το τελευταίο τρίμηνο της χρονιάς) αλλά ούτε και τη τιμή της. 

IGN.com

Samsung