Το μεγάλο πρόβλημα κάθε συσκευής VR ίσως βρει τη λύση του μετά από κοινή ανακοίνωση της Samsung και του πανεπιστημιού του Stanford.

Αυτή αναφέρει ότι προχώρησαν σε κοινή ανάπυξη μιας νέας OLED τεχνολογίας που υποστηρίζει αναλύσεις έχεις 10.000 pixels ανά ίντσα, ένας αριθμός αρκετά μεγαλύτερος από ότι ισχύει μέχρι σήμερα από οποιοαδήποτε εμπορική πρόταση όπως το Oculus Quest 2. Η νέα OLED τεχνολογία σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, χρησιμοποιεί μια ειδική στρώση φιλμ για να εκπέμψει λευκό φως μεταξύ δύο ανακλαστικών στρωμάτων, το ένα ασημί και το άλλο από ανακλαστικό μέταλλο που φέρει εξαιρετικά μικρούς κυματοειδείς σχηματισμούς. Η σχεδίαση αυτή επιτρέπει πολύ υψηλότερη πυκνότητα pixel απ' οτι ισχύσει στα RGB OLED smartphones, χωρίς να υπάρχει το πρόβλημα με τη φωτεινότητα, τουλάχιστον στο βαθμό που υπάρχει με τα λευκά OLED σε μερικές τηλεοράσεις. 

Μια τέτοια λύση φαντάζει ιδανική για VR και AR μοντέλα από τη στιγμή που δημιουργούν μια «τέλεια» εικόνα χωρίς να μπορεί ο χρήστης να διακρίνει ξεχωριστά pixel και το γνωστό "screen door effect" από τη στιγμή που η οθόνη είναι τόσο κοντά στα μάτια του. Φυσικά από τη δημιουργία μέχρι την εμπορική της εκμετάλλευση, μπορεί να απέχουν πολλά χρόνια ενώ ήδη η Samsung γνωρίζουμε ότι αναπτύσσει μια οθόνη «πλήρους μεγέθους» η οποία θα διαθέτει 10.000ppi.

  • Like 2
  • Confused 1