Η λειτουργία Protect Battery περιορίζει τη φόρτιση στο 85%.

Τα Z Fold 3 και Z Flip 3 έχουν μια λειτουργία προστασίας της μπαταρίας που προηγουμένως ήταν αποκλειστικά μόνο στα tablets της Samsung. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα SamMobile, η λειτουργία αυτή όταν είναι ενεργοποιημένη έχει σχεδιαστεί για να μεγιστοποιεί τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Η λειτουργία Protect Battery περιορίζει το επίπεδο φόρτισης στο 85%, αποτρέποντας την πλήρη φόρτιση στο 100% που θεωρείται ότι μακροπρόθεσμα φθείρει τις μπαταρίες.

Η δυνατότητα, η οποία είναι διαθέσιμη μέσα από τις ρυθμίσεις της μπαταρίας, προφανώς περιορίζει και τη μέγιστη αυτονομία του τηλεφώνου ανά φόρτιση. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα The Verge, από μία ολόκληρη ημέρα αυτονομίας που δίνει η Samsung, ίσως ο χρήστης τελικά χρειαστεί να φορτίσει το κινητό του κατά τη διάρκεια της ημέρας, σε περίπτωση που ενεργοποιήσει τη λειτουργία προστασίας.

samsung-protect-battery-2.JPG.b9c33c871eef1b23eb88dc6dc1c539ec.JPG

Αυτό είναι ίσως ένα τίμημα που αξίζει για κάποιους να πληρώσουν αν θέλουν να αξιοποιήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα χρόνια τη συσκευή τους, δεδομένου κιόλας της δυσκολίας επισκευής των νέων μοντέλων. Η ιστοσελίδα SamMobile σημειώνει ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η Samsung διαθέτει τη λειτουργία προστασίας της μπαταρίας στις συσκευές της. Αλλά είναι η πρώτη φορά που εμφανίζεται σε κάποιο από τα τηλέφωνά της. Η δυνατότητα είναι διαθέσιμη με το One UI 3.1.1 στα νέα αναδιπλούμενα smartphones αλλά δεν έχει εμφανιστεί σε άλλα μοντέλα με την ίδια ενημέρωση.

Άλλοι κατασκευαστές προσφέρουν ήδη παρόμοιες δυνατότητες προστασίας της μπαταρίας. Ωστόσο, ενώ η λειτουργία της Samsung δεν επιτρέπει ποτέ τη φόρτιση της μπαταρίας μιας συσκευής άνω του 85%, οι αντίστοιχες δυνατότητες της Apple και της OnePlus περιορίζουν προσωρινά τα επίπεδα φόρτισης στο 80%, προτού επιδιώξουν να φτάσουν έως το 100% λίγο πριν αποσυνδεθεί το καλώδιο φόρτισης ώστε να περιορίσουν το χρόνο που παραμένουν τα τηλέφωνα πλήρως φορτισμένα.