Στο πλαίσιο της CES 2024, η Samsung ανακοίνωσε συνεργασία με την Tesla που περιλαμβάνει σύνδεση του SmartThings Energy με προϊόντα όπως το Powerwall, τα Solar Inverter, τις Wall Connector λύσεις φόρτισης και τα ηλεκτρικά οχήματα της Tesla.

Αξιοποιώντας τα ανοιχτά API της Tesla, η συνεργασία θα επεκτείνει τη συνδεσιμότητα του SmartThings Energy και θα συμβάλει στην παροχή άνετων εμπειριών στα σπίτια.

Ο επικεφαλής της Samsung τόνισε πως οι πελάτες της Tesla Energy θα μπορούν να διαχειρίζονται την ενεργειακή τους κατάσταση μέσω SmartThings και συσκευών Samsung, διασφαλίζοντας μεγαλύτερη προσβασιμότητα και συνδεσιμότητα. Αυτή η συνεργασία αποτελεί σημαντικό βήμα για τη διάθεση του SmartThings Energy πέρα από τις οικιακές συσκευές.

Βασικό όφελος είναι πως το SmartThings Energy θα εμφανίζει στους χρήστες πληροφορίες σχετικά με την παραγωγή, αποθήκευση και κατανάλωση ενέργειας. Επιπλέον, σε περίπτωση διακοπής ρεύματος οι καταναλωτές θα μπορούν να λαμβάνουν ειδοποιήσεις μέσω του SmartThings σε συμβατές συσκευές, καθώς και να ενεργοποιούν τη λειτουργία AI Energy Mode για επέκταση της χρήσης της αποθηκευμένης στο Powerwall ενέργειας.

image.jpeg.1c6364ba0c4da5f0c3371339fc72350f.jpeg

H χρήση του Tesla API αποτελεί μέρος της προσπάθειας της Samsung για πρόοδο στο έργο Net Zero Home και βελτίωση της εμπειρίας πολλών συσκευών SmartThings. Εκπρόσωπος της Tesla δήλωσε ενθουσιασμένος με τη δυνατότητα αλληλεπίδρασης των προϊόντων τoυς με άλλες «έξυπνες» συσκευές στα σπίτια των πελατών, τονίζοντας τη σημαντική θέση της Samsung στην τεχνολογία έξυπνων κατοικιών.

Η υπηρεσία SmartThings Energy συνδεδεμένη με το Powerwall παρουσιάστηκε στο περίπτερο της Samsung στην CES 2024 και αναμένεται να κυκλοφορήσει το δεύτερο τρίμηνο του 2024. Όπως διευκρινίζεται «τα χαρακτηριστικά υπόκεινται σε αλλαγές καθώς η υπηρεσία βρίσκεται σε εξέλιξη».

  • Like 2