Η Samsung, η οποία πρωτοπορεί στην αγορά των «bespoke» συσκευών, δηλαδή των συσκευών που μπορούν να προσαρμοστούν στις ανάγκες και το γούστο του πελάτη.

Η εταιρεία παρουσίασε τη σειρά Bespoke με τα ψυγεία και τους καταψύκτες της, επιτρέποντας στους πελάτες της να φέρνουν στα μέτρα τους, ανάλογα με την αισθητική του χώρου τους. Οι συσκευές Bespoke διαθέτουν σχεδιασμό που διαμορφώνεται και εξατομικεύεται επιλέγοντας από μία σειρά υλικών και χρωμάτων με στόχο να ταιριάζουν στην αισθητική της κουζίνας τους (για παράδειγμα, μπορούν να επιλέξουν τον τύπο του ψυγείου, το χρώμα μέσα από 19 διαθέσιμες επιλογές, ή τον τύπο φινιρίσματος. Επιπλέον, επιτρέπουν στον πελάτη να ξεκινήσει με μία μονάδα ψυγείου, και εφόσον μελλοντικά υπάρξει ανάγκη, να την επεκτείνει, προσθέτοντας μία νέα μονάδα Bespoke αντί να επιδιώξει την αντικατάσταση της.

4_BeSpoke.jpg.85567832dae3b4b4e81c6db32bd79a36.jpg

1_BeSpoke.jpg.ab15b9b812983eb796f6123b1678dda4.jpg

Τα ψυγεία Samsung Bespoke απευθύνονται σε όλους όσοι θέλουν να δημιουργήσουν την ιδανική αισθητική για το σπίτι τους, επιλέγοντας το χρώμα (π.χ. λιλά, γαλάζιο, μπεζ και μαύρο), τη διάσταση (π.χ. 1,85 μ. ή 2,03 μ.), τον τύπο ανάμεσα από μία σειρά αρθρωτών διατάξεων που προσαρμόζονται και ταιριάζουν στις ανάγκες κάθε σπιτιού (ψυγειοκαταψύκτης, μονόπορτο, 4-Door Flex) και το υλικό φινιρίσματος (γυαλί, σατινέ ή ματ μέταλλο κεραμικής υφής) κ.ά. Το πλέον εντυπωσιακό ψυγείο Bespoke δεν είναι άλλο από το 4-Door Flex, που διαθέτει κομψή εμφάνιση και κρυφές λαβές εναρμονιζόμενο με πληθώρα διαφορετικών στυλ κουζίνας. Ανάμεσα στα χαρακτηριστικά του βρίσκουμε το Beverage Center, τη λειτουργία Flex Zone κ.ά.

5_BeSpoke.jpg.604094bb2fb4a2f131af252183dc5932.jpg

Πλέον, μέρος του οικοσυστήματος Bespoke είναι και το Family Hub της εταιρείας. Τώρα, το προηγμένο ψυγείο μπορεί να προσαρμοστεί στις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε κουζίνας με διάφορες επιλογές για το χρώμα, το φινίρισμα κ.ά. Αναβαθμισμένη είναι η 21,5 ιντσών οθόνη αφής του με το προηγμένο UI (ενσωματώνει λογισμικό SmartThings Hub και επομένως υπάρχει δυνατότητα ελέγχου άλλων έξυπνων οικιακών συσκευών από την άνεση της οθόνης του ψυγείου), που υποστηρίζει Samsung TV Plus και έχει την ικανότητα για mirroring της τηλεόρασης Samsung. Αναβαθμισμένο έρχεται και το σύστημα με τις εσωτερικές κάμερες που σαρώνει τους κωδικούς στις συσκευασίες φαγητού κ.λπ. Το Family Hub διαθέτει πολλά νέα χαρακτηριστικά επίσης, που περιλαμβάνουν widgets (π.χ. για τον καιρό), ημερολόγιο, sticky nots, λίστες για ψώνια, λίστες to-do και άλλα πολλά ωστόσο ένα από τα σπουδαιότερα χαρακτηριστικά που ενσωματώνει είναι η ψηφιακή βοηθός Amazon Alexa! Φυσικά, δεν απουσιάζει και ο ψηφιακός βοηθός της Samsung, Bixby.

1_BeSpoke.jpg.ccbd989b747d5617af57126a765d861c.jpg

 

Όπως συμβαίνει και με το Home Hub της Samsung, το Family Hub διαθέτει δυνατότητες AI και επομένως, με τον συνδυασμό των καμερών που αναλύουν το περιεχόμενο του ψυγείου και τις συνταγές που διαθέτει ή με τον προγραμματισμό των γευμάτων μπορεί να σας προτείνει γεύματα με βάση τα υλικά που υπάρχουν στο εσωτερικό του (μέσω του SmartThings Cooking app που βασίζεται στην πλατφόρμα Whisk που ανήκει στην Samsung). Οι κάμερες όπως αναφέραμε σαρώνουν επίσης και τις συσκευασίες των τροφίμων, και επομένως το ψυγείο μπορεί να παρέχει ειδοποιήσεις για τις ημερομηνίες λήξης τους.

Όμως η Κορεάτικη εταιρεία σκοπεύει να επεκτείνει τη σειρά Bespoke και σε άλλες συσκευές, όπως με το Galaxy Z Flip3 Bespoke Edition, όπως είδαμε στη φετινή CES 2022.