Η Samsung αποφάσισε να συγχωνεύσει το πλέον κερδοφόρο τμήμα της (το τμήμα Mobile) με το τμήμα Consumer Electronics ως μέρος μίας μεγαλύτερης προσπάθειας αναδιάρθρωσης που αποσκοπεί στο να «ενισχύσει την επιχειρηματική ανταγωνιστικότητα» της εταιρείας.

Επιπλέον, με τη συγχώνευση των τμημάτων, η εταιρεία αποφάσισε να αντικαταστήσει τους Διευθύνοντες Συμβούλους της. Ο Jong-Hee Han, επικεφαλής του τμήματος τηλεοράσεων ανέλαβε τη θέση του Αντιπροέδρου και συν-Διευθύνοντος Συμβούλου των πρόσφατα συγχωνευμένων τμημάτων Mobile (κινητής) και Consumer Electronics (ηλεκτρονικών προϊόντων ευρείας κατανάλωσης). Παρά τις περισσότερες και μεγαλύτερες ευθύνες, ο Jong-Hee Han δεν θα εγκαταλείψει τα καθήκοντά του ως επικεφαλής του τμήματος Visual Display και επομένως θα ηγηθεί και των δύο επιχειρήσεων της Νοτιοκορεάτικης εταιρείας. Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, ο Jong-Hee Han δεν έχει επαρκή εμπειρία στις φορητές συσκευές όπως είναι τα κινητά ωστόσο πιστώνεται σε μεγάλο βαθμό την εξαιρετικά μεγάλη επιτυχία της Samsung στην αγορά των τηλεοράσεων, καθώς η εταιρεία βρίσκεται στη 1η θέση των πωλήσεων τηλεοράσεων σε παγκόσμιο επίπεδο τα τελευταία 15 χρόνια.

Την ίδια ώρα, ο Πρόεδρος της Samsung, Kyehyun Kyung, ορίστηκε επίσης συν-Διευθύνων Σύμβουλος και θα ηγείται του τμήματος chips και components (εξαρτημάτων) της Νοτιοκορεάτικης εταιρείας. Ο Kyehyun Kyung είναι ειδικός στο σχεδιασμό ημιαγωγών και παλαιότερα έχει υπηρετήσει την εταιρεία από την θέση του επικεφαλής της ομάδας προϊόντων flash και τεχνολογίας της. Η Samsung ευελπιστεί να την «βοηθήσει» να διατηρήσει την ηγετική της θέση στον τομέα των ημιαγωγών και να υλοποιήσει παράλληλα καινοτόμες ιδέες.

Αν και τα κινητά αποτέλεσαν τη μεγαλύτερη πηγή εσόδων της Νοτιοκορεάτικης εταιρείας το τρίτο τρίμηνο του 2021, με $24,2 δισεκατομμύρια, η επιχειρηματική της δραστηριότητα στην κλάδο των ημιαγωγών δεν βρίσκεται και πολύ πίσω. Η επιχείρηση ημιαγωγών της Samsung σημείωσε έσοδα $22,6 δισεκατομμυρίων λόγω της αυξημένης ζήτησης γενικότερα για chips DRAM που προορίζονται για χρήση σε υπολογιστές και διακομιστές κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Η Samsung στοχεύει να γίνει ο νούμερο 1 κατασκευαστής chips (για τρίτους) μέσα στην επόμενη δεκαετία και έχει ήδη επενδύσει εκατοντάδες δισεκατομμύρια στην επιχείρηση της. Μόλις φέτος τον Νοέμβριο, ανακοίνωσε ότι κατασκευάζει ένα εργοστάσιο ημιαγωγών στο Τέξας για την κατασκευή προηγμένων και high-end chips για smartphones, 5G και τεχνητή νοημοσύνη με την επένδυση της να φτάνει τα $17 δισεκατομμύρια.

  • Like 2