Τέλος οι ενημερώσεις για τα Galaxy S9 και S9+ της Samsung, των κορυφαίων κινητών τηλεφώνων της Samsung για το 2018, οι οποίες συνάντησαν μεγάλη επιτυχία και με την εταιρεία να τις υποστηρίζει σε επίπεδο λογισμικού για 4 χρόνια.

Η Samsung προχώρησε πρόσφατα στην αφαίρεση του Galaxy S9 duo από τη ιστοσελίδα ενημερώσεων ασφαλείας. Η ενημέρωση ασφαλείας του Μαρτίου 2022 ήταν η τελευταία για τα Galaxy S9 και S9+ τα οποία θα πρέπει να επισημανθεί ότι σύμφωνα με τις αρχικές ανακοινώσεις, δεν αποτελούσαν μέρος του τετραετούς πλάνου ενημέρωσης της Samsung.

Όσον αφορά τις ενημερώσεις Android, τα Galaxy S9 και S9 Plus έλαβαν ως τελευταία ενημέρωση το One UI 2.5 το οποίο βασίζεται στο Android 10. Ανεπίσημα οι χρήστες μπορούν να εγκαταστήσουν πάντως τα Android 11 και Android 12 στις συσκευές φτάνει ο bootloader να ξεκλειδωθεί και να εγκατασταθεί το λογισμικό TWRP, μια διαδικασία που δεν είναι για όλους και δεν αποτελεί εγγύηση ότι δεν θα παρουσιαστούν προβλήματα στη λειτουργία μετά την εγκατάσταση.

Σε αρκετές χώρες πάντως η Samsung προσφέρει πρόγραμμα αντικατάστασης των δύο μοντέλων, προσφέροντας έκπτωση μεταξύ 270 και 300 δολαρίων αν ο κάτοχος τους προχωρήσει στην αντικατάστασή τους με το Galaxy S22 Ultra, μια έκπτωση αρκετά σημαντική για μια τόσο παλιά συσκευή. Με βάση το πρόγραμμα της εταιρείας, σε 1 χρόνο από τώρα η Samsung θα ολοκληρώσει το πρόγραμμα κυκλοφορίας ενημερώσεων για τα μοντέλα που απαρτίζουν τη σειρά Galaxy S10. Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση, η Samsung αύξησε την υποστήριξη επιλεγμένων Galaxy συσκευών στα 4 χρόνια σε ό,τι αφορά ενημερώσεις μεγάλων εκδόσεων του Android, και στα 5 χρόνια σε ό,τι αφορά τις ενημερώσεις ασφαλείας.

  • Like 1
  • Sad 2