Με την κυκλοφορία του Galaxy Fold πριν από δύο χρόνια και των Galaxy Z Flip και Galaxy Z Fold2 την επόμενη χρονιά, η Samsung ενίσχυσε τη δέσμευση της στην τεχνολογία των foldables και σύμφωνα με όσα αποκάλυψε στην εκδήλωση Display Week 2021, αναμένεται να προχωρήσει σε σημαντικές ανακοινώσεις μελλοντικά.

Η Νοτιοκορεάτικη εταιρεία παρουσίασε διάφορα πρωτότυπα και κόνσεπτ μεταξύ των οποίων ήταν ένα πτυσσόμενο (foldable) πάνελ που διπλώνει σε δύο σημεία (μπορείτε να το δείτε στην φωτογραφία παρακάτω) τεχνολογίας OLED και το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ένα smartphone που μετατρέπεται σε tablet. Όταν δεν είναι διπλωμένο, το πάνελ έχει διαγώνιο 7,2 ιντσών (να αναφέρουμε ότι το πάνελ του Galaxy Z Flip είχε διαγώνιο 6,7 ιντσών ενώ το πάνελ του Galaxy Z Fold2 είχε διαγώνιο 7,6 ιντσών).

samsung foldable panel1.jpg

Η Samsung πραγματοποίησε επίσης επίδειξη ενός Slidable OLED πάνελ που επεκτείνεται οριζοντίως. Τέτοιου τύπου πάνελ έχουμε δει και από τις εταιρείες LG και TCL.

samsung foldable panel2.jpg

Με την αποκάλυψη ενός πτυσσόμενου πάνελ 17 ιντσών, η εταιρεία έκανε γνωστά τα σχέδια της για την κυκλοφορία ενός Galaxy tablet με αναδιπλούμενη οθόνη, αρκετά μεγαλύτερης διαγωνίου από το πάνελ 13,3 ιντσών που γνωρίσαμε με το foldable PC της Lenovo, ThinkPad X1 Fold.

samsung foldable panel3.jpg

Στην ίδια εκδήλωση τέλος, η Samsung παρουσίασε το κόνσεπτ ενός φορητού υπολογιστή με τεχνολογία οθόνης UPC (Under Panel Camera), το οποίο διαθέτει την εμπρόσθια κάμερα κάτω από τη οθόνη και επιτρέπει την υλοποίηση ενός πραγματικού edge-to-edge σχεδιασμού.

samsung foldable panel4.jpg

  • Like 1
  • Thanks 1