Έχουν κυκλοφορήσει διάφορες αντικρουόμενες φήμες για το σύνολο καμερών του επερχόμενου Galaxy S22 Ultra της Samsung.

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι θα επαναχρησιμοποιηθεί -με ελαφριές βελτιώσεις- το υπάρχον setup του Galaxy S21 Ultra ωστόσο άλλοι λένε ότι θα φέρει για την κύρια κάμερα τον νέο αισθητήρα 200MP της εταιρείας. Ο γνωστός και γενικά αξιόπιστος leakster Ice Universe φαίνεται να υποστηρίζει τη πρώτη άποψη, αν και με βελτιώσεις στη κάμερα telephoto.

To S22 Ultra θα διαθέτει δύο κάμερες με φακούς zoom με variable focal length με τη πρώτη να υποστηρίζει 3x και τη δεύτερη10x. Οι αισθητήρες θα υποστηρίζουν ανάλυση 12MP με pixels μεγέθους 1,22μm ενώ θα υποστηρίζεται και από τις δύο κάμερες οπτική σταθεροποίηση της εικόνας (OIS). Η κύρια κάμερα θα παραμείνει ίδια αν και με ελαφρές βελτιώσεις και θα βασίζεται σε αισθητήρα 108MP με pixels μεγέθους 0,8μm. Και η κύρια κάμερα θα διαθέτει σύστημα οπτικής σταθεροποίησης εικόνας ωστόσο δεν είναι ξεκάθαρο αν θα βασίζεται στον ίδιο αισθητήρα HM3 ή σε κάποιον νεότερης γενιάς.

 s22 ultra.jpg

Η υπερευρυγώνια κάμερα θα βασίζεται στον ίδιο αισθητήρα 12MP και θα διαθέτει επίσης οπτική σταθεροποίηση εικόνας (OIS). Όσον αφορά στην κάμερα για selfies θα βασίζεται σε αισθητήρα 40MP και θα φέρει ορισμένες, άγνωστες για την ώρα, βελτιώσεις.

Η νέα σειρά Galaxy S22 αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα μέσα στο Ιανουάριο του 2022. Τα Galaxy S22 και S22+ θα διαθέτουν αναβαθμισμένο camera setup με αισθητήρες 50MP για τις κύριες κάμερες ενώ θα διαθέτουν και κάμερες telephoto (ενδεχομένως την ίδια κάμερα telephoto με 3x του μοντέλου Ultra).