Με μια ενδιαφέρουσα ανακοίνωση, η Seagate γνωστοποιεί ότι είναι ο πρώτος κατασκευαστής σκληρών δίσκων που συμπληρώνει τα 2 δισ. πωλήσεις τεμαχίων, ενδεικτικό της αυξημένης ζήτησης για χωρητικότητα από διαφόρους τομείς.

Μάλιστα ενδεικτικό είναι το παράδειγμα που δίνει η εταιρεία στο οποίο αναφέρει ότι χρειάστηκαν 29 χρόνια για να συμπληρώσει η εταιρεία πωλήσεις ενός δισεκατομμυρίου σκληρών δίσκων, και μόλις τέσσερα χρόνια για το δεύτερο δισεκατομμύριο.

 

Ο λόγος αυτής της έκρηξης σε ζήτηση σκληρών δίσκων είναι η αυξημένη ζήτηση από τομείς όπως οι υπηρεσίες cloud, τα social media καθώς καθώς και διάφορες εφαρμογές φορητών συσκευών που αναλαμβάνουν την αποθήκευση περιεχομένου όπως φωτογραφίες και βίντεο. Σύμφωνα με υπολογισμούς αναλυτών, οι χρήστες παρακολουθούν συνολικά περισσότερες από 4 δισ. ώρες video μόνο στο YouTube κάθε μήνα. Επιπλέον το περιεχόμενο που δημιουργούν οι χρήστες από ψηφιακές κάμερες, βιντεοκάμερες και smartphones αναμένεται να τετραπλασιαστεί το διάστημα 2013-2015

 

Έρευνα της IDC αναφέρει ότι το 2013 θα πρέπει να περιμένουμε πωλήσεις 585 εκατομμυρίων σκληρών δίσκων, ενώ όσοι ξεπερνάνε τη χωρητικότητα του ενός Terabyte να γνωρίσουν αύξηση 30% το διάστημα 2012-2016. Έως το 2015 τα νοικοκυριά που σήμερα συνήθως καταναλώνουν 1TB δεδομένων σε ένα μήνα, αναμένεται να παράγουν 20 φορές το ποσό των δεδομένων που θα αποθηκεύουν.

 

Link.png Site: http://www.engadget.com/2013/03/12/seagate-ships-two-billion-hard-drives/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+weblogsinc%2Fengadget+%28Engadget%29[/url]']engadget.com