Γιορτάζοντας τα 35 χρόνια λειτουργίας της, η Seagate, ο γνωστός κατασκευαστής σκληρών δίσκων, παρουσιάζει αυτές τις ημέρες στην έκθεση CES, τον Seven, τον πιο λεπτό εξωτερικό σκληρό δίσκο της αγοράς, βασισμένο στην τεχνολογία USB 3.0.

Με μόλις 7 χιλιοστά πάχος, ο νέος εξωτερικός δίσκος της Seagate έχει χωρητικότητα 500GB, με το αλουμινένιο περίβλημα να κρύβει τα εσωτερικά μέρη ενός κλασσικού σκληρού δίσκου ενώ η εξωτερική του εμφάνιση είναι σίγουρα εντυπωσιακή.

 

Το βάρος του Seven είναι στα 150 γραμμάρια ενώ είναι συμβατός με τα Windows XP SP3 και άνω καθώς και το OS X 10.6 και άνω. Περισσότερες τεχνικές προδιαγραφές για τις επιδόσεις του Seven δεν έχουν γίνει γνωστές, με τη Seagate να δίνει έμφαση στην επίσημη ιστοσελίδα της στο πάχος της συσκευής αλλά και στον σχεδιασμό.

 

seven.42.01.jpg

 

Η κυκλοφορία του Seven συμπίπτει με την κυκλοφορία του πρώτου εμπορικά διαθέσιμου 5.25 σκληρού δίσκου για προσωπικούς υπολογιστές από την Seagate πριν από 35 χρόνια. Αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο μήνα με τιμή $100 και η οποία θα συνοδεύεται από 2 χρόνια εγγύηση.

 

 

Link.png Site: Seagate Seven