Βελγική εταιρεία φαρμακευτικών προϊόντων λανσάρει μια μικρή συσκευή που κολλάει πάνω στο κινητό τηλέφωνο και υποτίθεται ότι «εξουδετερώνει» τη βλαβερή ακτινοβολία.

 

Η συσκευή «E-Waves Phone Chip», ενσωματωμένη σε ένα χροντρό πράσινο αυτοκόλλητο, παρουσιάστηκε την Τρίτη στις Βρυξέλλες, με μια ηθοποιό να αναλαμβάνει την επίδειξη. Από την επόμενη ημέρα θα είναι διαθέσιμη στα βελγικά φαρμακεία, στην τιμή των 38,95 ευρών, με την προοπτική να διατεθεί και σε άλλες χώρες εντός του 2009.

 

Το αυτοκόλλητο παράγει η εταιρεία Omega Pharma, η οποία ειδικεύεται σε φαρμακευτικά προϊόντα που πωλούνται χωρίς συνταγή, από τεστ εγκυμοσύνης μέχρι αντηλιακές λοσιόν.

 

Η ανακοίνωση της Omega δεν διευκρινίζει πώς είναι δυνατό να εξουδετερώνεται η ακτινοβολία του κινητού χωρίς να υποβαθμίζεται η ποιότητα σύνδεσης με τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας.

 

Το τσιπ βασίζεται σε «τεχνολογία παρεμβολής» και εκπέμπει ένα «κβαντικό φυσικό κύμα πληροφορίας», περιορίζεται να διευκρινίσει η ανακοίνωση.

 

Οι εργαστηριακές δοκιμές έδειξαν πάντως ότι η συσκευή ακυρώνει μέρος της ακτινοβολίας των κινητών. Οι δοκιμές σε εθελοντές, αναφέρει το Reuters, έδειξαν ακόμα ότι το τσιπ περιορίζει τη θέρμανση των ιστών από την ακτινοβολία και καταπολεμά συμπτώματα όπως οι «πονοκέφαλοι» και η «απώλεια συγκέντρωσης».

 

Source.png Πηγή: in.gr