Σε μία προσπάθεια διαφοροποίησης των σειρών επεξεργαστών της, η Qualcomm πρόσφατα αποφάσισε να μετονομάσει τα chips της σε “Mobile Platforms” αντί για “Processors” προκαλώντας ενδεχομένως σύγχυση. Τώρα όμως είναι φανερό για ποιο λόγο πήρε αυτή την απόφαση.

Η Qualcomm ανακοίνωσε την Mobile Platform 205, τα πρώτα chips της low-end σειράς 200 που ενσωματώνουν 4G LTE modem και φέρουν την ονομασία Snapdragon. Η ιδέα, είναι να φέρει υπηρεσίες όπως το banking, το VoLTE (Voice over LTE) αλλά και υπηρεσίες music και video streaming στους χρήστες feature phones στην Λατινική Αμερική, στην Ινδία και σε άλλες περιοχές.

 

Τα chips είναι γενικότερα χαμηλών προδιαγραφών, με dual-core CPUs (1,1GHz) και αδύναμες σχετικά Adreno GPUs, μέγιστη υποστήριξη οθόνης 480p και υποστήριξη για εμπρόσθιες και κύριες κάμερες 3,0 Megapixels. Παρόλα αυτά, τα chips ενσωματώνουν modems Cat.4 LTE που επιτρέπουν ταχύτητες download/ upload έως και 150Mbps/50Mbps, και παρέχουν παράλληλα υποστήριξη στα πρότυπα VoLTE και Voice over WiFi.

 

Συσκευές, όπως flip-phones που θα εξοπλίζονται με το chip θα προσφέρουν -από άποψη αυτονομίας- χρόνο αναμονής έως και 45 ημερών, 20 ώρες χρόνο ομιλίας και 86 ώρες αναπαραγωγής μουσικής. Η εταιρεία ευελπιστεί τα νέα feature phones με την Qualcomm 205 Mobile Platform μα αποτελέσει μεγάλη βοήθεια σε καταναλωτές και μικρές επιχειρήσεις σε αναπτυσσόμενες χώρες.

 

Οι χρήστες μπορούν ευκολότερα να κάνουν οικονομικές συναλλαγές για παράδειγμα, κάτι σημαντικό σε χώρες όπως η Ινδία που προσπαθεί να περιορίσει την ευρεία χρήση των μετρητών. Παράλληλα, οι συσκευές μπορούν να λειτουργούν για μέρες χωρίς φόρτιση, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε περιοχές που η παροχή ρεύματος δεν είναι αξιόπιστη. Αυτή την περίοδο, τα chips βρίσκονται σε φάση παραγωγής και οι συσκευές που θα τα ενσωματώνουν θα κάνουν την εμφάνιση τους το επόμενο τρίμηνο.

 

Link.png Site: Engadget