Η Evernote, η εταιρεία που βρίσκεται πίσω από τη δημοφιλή εφαρμογή σημειώσεων, απέλυσε το μεγαλύτερο μέρος των υπαλλήλων της στις ΗΠΑ και στη Χιλή, όπως ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα.

Τώρα η ιταλική μητρική εταιρεία Bending Spoons μεταφέρει το μεγαλύτερο μέρος των δραστηριοτήτων της Evernote στην Ευρώπη.

Η εταιρεία αναφέρει ότι το βήμα αυτό αποσκοπεί στην "ενίσχυση της επιχειρησιακής αποτελεσματικότητας και στην αξιοποίηση στο έπακρο του εργοδοτικού εμπορικού σήματος της Bending Spoons, το οποίο είναι εξαιρετικά ισχυρό στην Ευρώπη".

Η Bending Spoons εξαγόρασε την Evernote τον περασμένο Νοέμβριο και τότε ο διευθύνων σύμβουλος της Evernote είχε δηλώσει ότι η συμφωνία θα βοηθήσει την εταιρεία να εργαστεί για την ανάπτυξη νέων λειτουργιών, χρησιμοποιώντας την "αποδεδειγμένη εμπειρία της Bending Spoons σε εφαρμογές και το ευρύ φάσμα ιδιόκτητων τεχνολογιών". Η εταιρεία είχε προηγουμένως απολύσει 129 εργαζομένους τον Φεβρουάριο, με έναν εκπρόσωπο της Bending Spoons να δηλώνει τότε στο Tech Crunch ότι ο μη κερδοφόρος χαρακτήρας της εταιρείας ήταν "μη βιώσιμος μακροπρόθεσμα".

Η Evernote ανέφερε στη χθεσινή ανακοίνωσή της ότι οι εργαζόμενοί της ενημερώθηκαν στις 5 Ιουλίου ότι θα γίνουν οι απολύσεις, και προσέφερε στους εργαζόμενους αποζημίωση 16 εβδομάδων, μπόνους απόδοσης και έως και ένα έτος ιατροφαρμακευτικής κάλυψης.

Το Evernote έγινε μία από τις πρώτες δημοφιλείς εφαρμογές για την τήρηση σημειώσεων όταν ξεκίνησε το 2008, αλλά από τα μέσα της δεκαετίας του 2010 συνάντησε τεράστιο ανταγωνισμό, καθώς άλλες, παρόμοιες εφαρμογές άρχισαν να κλέβουν μέρος της δόξας της και η εταιρεία βρέθηκε να μπλέκεται σε προβλήματα που η ίδια δημιούργησε. Αφού άντεξε τα παράπονα για τα bugs της εφαρμογής της και έχασε αρκετά στελέχη, η Evernote κατάφερε με κάποιο τρόπο να βγει το 2016 από τη δύσκολη θέση στην οποία είχε περιέλθει, μια χρονιά κατά την οποία αύξησε τις τιμές και αναγκάστηκε να υπαναχωρήσει από μια αμφιλεγόμενη πολιτική απορρήτου που προηγουμένως δεν έδινε τη δυνατότητα να εξαιρεθεί κανείς από το να έχουν πρόσβαση οι υπάλληλοι στο περιεχόμενο των χρηστών.