Mε δεδομένο ότι ακόμη πολλά smartphones που χαρακτηρίζονται ως entry level έχουν σχετικά μη προσιτό κόστος για μια σημαντική μερίδα των καταναλωτών, έχουν γίνει κατά καιρούς προσπάθειες για κυκλοφορία συσκευών με τυπικά τεχνικά χαρακτηριστικά και σημαντικά χαμηλή τιμή.

Μάλιστα, τον περασμένο Φεβρουάριο η Mozilla ανακοίνωσε τα σχέδιά της για επικείμενη δημιουργία ενός νέου smartphone βασισμένου στο Firefox OS με κόστος μόλις 25 δολάρια. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της ARM που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, τα πρώτα smartphones με κόστος 20 δολαρίων θα κυκλοφορήσουν μέσα στους επόμενους μήνες, και μάλιστα πριν το τέλος του έτους.

 

Αυτού του είδους οι συσκευές θα διαθέτουν μονοπύρηνους επεξεργαστές Cortex-A5, δεν θα διαθέτουν κατά πάσα πιθανότητα συνδεσιμότητα 4G LTE (ίσως ούτε και 3G HSPA), ωστόσο αναμένεται να κυκλοφορήσουν μαζικά στις αναπτυσσόμενες χώρες.

 

Ενδεικτικό είναι ότι μόνο την περσινή χρονιά στις χώρες αυτές διατέθησαν περισσότερα από 500 εκατομμύρια smartphones και tablets, με την εταιρεία ερευνών Gartnet να ανεβάζει τον αριθμό αυτό στο 1 δισεκατομμύριο έως το 2018.

 

Link.png Site: Neowin