Τη νέα γενιά του ξεχωριστού της smartphone με τη θερμική κάμερα ανακοίνωσε πρόσφατα η Cat με την ονομασία S62 Pro και με το οποίο είχαμε μια πρώτη επαφή.

Έχοντας προχωρήσει σε πλήρη ανανέωση, το Cat S62 Pro ξεχωρίζει αρχικά για την εμφάνισή του, η οποία διακρίνεται για τις πιο «λογικές» διαστάσεις, χωρίς το χαρακτηριστικό εξόγκωμα που υπήρχε στις προηγούμενες γενιές όπου και φιλοξενούταν η θερμική κάμερα. Από τη στιγμή που απευθύνεται σε επαγγελματίες, το Cat S62 Pro παραμένει ανθεκτικό, υποστηρίζοντας τις προδιαγραφές IP68 και MIL SPEC 810H για προστασία από το νερό και πτώση σε σκληρή επιφάνεια ακόμα και από ύψος 1.8 μέτρα. 

Συγκριτικά με το Cat S61, η οθόνη του νέου μοντέλου μεγαλώνει από τις 5.2 στις 5.7 ίντσες, διαθέτοντας ανάλυση Full HD+ και προστασία Gorilla Glass 6. Μία ακόμη διαφορά αφορά τον ασφαλή τρόπο εισαγωγής στο μενού όπου πλέον μπορεί να γίνει με αναγνώριση δακτυλικού αποτυπώματος, με το σχετικό αναγνώστη να βρίσκεται στο πίσω μέρος. Η Cat επιλέγει και πάλι λύση της Qualcomm και συγκεκριμένα το Snapdragon 660 chipset, με 6GB μνήμη και 128GB επεκτάσιμου αποθηκευτικού χώρου.

Φυσικά ο υποψήφιος αγοραστής του Cat S62 Pro δίνει προτεραιότητα στην ενσωμάτωση της θερμικής κάμερας που διαθέτει το νέο μοντέλο, με την εταιρεία να έχει συνεργαστεί για μια ακόμη φορά με την FLIR που έχει σχετική εμπειρία στο χώρο. Η λύση που επέλεξαν και οι δύο εταιρείες είναι σημαντικά αναβαθμισμένη από την προηγούμενη γενιά όχι μόνο εξαιτίας της απουσίας του εξογκώματος στο άνω μέρος της συσκευής, αλλά εξαιτίας του αισθητήρα που έχει επιλεχθεί. Αυτός δεν είναι άλλος από τον FLIR Leopton 3.5 ο οποίος φέρνει αύξηση της τάξης του 400% στον αριθμό των θερμικών pixel, και σε συνδυασμό με την τεχνολογία VividIR της FLIR, δίνει τη δυνατότητα στο Cat S62 Pro να παρέχει βελτιωμένη ποιότητα εικόνας, με πολύ καλύτερη ευκρίνεια και υψηλότερη θερμική ανάλυση.

cat_s62_pro_5.jpg.e2167c034c6184f7b4695d2f6ca542c7.jpg

Με την αντίστοιχη εφαρμογή MyFLIR, ο επαγγελματίας μπορεί να βλέπει άμεσα τις διαφορές στη θερμοκρασία σε διάφορες επιφάνειες προκειμένου να εντοπίζει και να αντιμετωπίζει προβλήματα, με τη συσκευή να μπορεί να εμφανίσει ένα εύρος θερμοκρασιών από -20 ºC έως +400 ºC. 

Για τις απλές φωτογραφικές λήψεις, υπάρχει κύρια κάμερα 12MP Dual Pixel της Sony, ενώ για τις selfies υπάρχει μια δεύτερη κάμερα στο εμπρόσθιο μέρος με ανάλυση 8MP. Το Cat S62 Pro αναμένεται να κυκλοφορήσει και στη χώρα μας στις αρχές Σεπτεμβρίου με τιμή €729.

  • Like 1
  • Thanks 1