Πριν από λίγο καιρό, ο Carl Pei σε σχετική παρουσίαση έκανε γνωστή την πρόθεση της νεοσύστατης εταιρείας Nothing να παρουσιάσει το πρώτο της κινητό, το Nothing Phone 1. Αν και δεν υπάρχει ακόμα η παραμικρή πληροφορία για την ημερομηνία που θα παρουσιαστεί, με τη διάθεση του launcher μπορούμε να πάρουμε μία πρώτη ιδέα για τον τρόπο λειτουργίας της συσκευής.

Με τη διάθεση της δημόσιας δοκιμαστικής έκδοσης του Nothing Launcher μέσω του Google Play Store, όσοι χρήστες το επιθυμούν μπορούν να δοκιμάσουν τις δυνατότητες του εφόσον έχουν στη διάθεση τους κάποια συσκευή από τις σειρές Galaxy S21 και S22 της Samsung ή κάποια συσκευή Google Pixel 5 ή νεότερη. Σύντομα αναμένεται να προσφερθεί υποστήριξη και για τις συσκευές της OnePlus αλλά και για μερικές ακόμα.

Με την εγκατάσταση του Nothing Launcher έχετε στη διάθεση σας μία τυπική διάταξη «Android». Υπάρχουν τέσσερα εικονίδια στο κάτω μέρος και πιο συγκεκριμένα στο dock (κλήσεις, μηνύματα, Google Chrome, κάμερα), ένα γραφικό στοιχείο Google Search ακριβώς από πάνω τους και πάνω από αυτό δύο ακόμη εικονίδια, για τις Φωτογραφίες και το Play Store. Το προεπιλεγμένο πακέτο εικονιδίων -που έχουν στρογγυλό σχήμα- προέρχεται από την εταιρεία Nothing. Η προεπιλεγμένη ταπετσαρία (wallpaper) δεν είναι και η πιο κατάλληλη αντικειμενικά καθώς φαίνεται να δημιουργεί θέματα με την ανάγνωση των ονομασιών των εφαρμογών (κάτω από τα εικονίδια τους) ενώ καθιστά δυσανάγνωστη την γραμμή κατάστασης στο άνω τμήμα της οθόνης. Αλλάζει εύκολα πάντως, κρατώντας παρατεταμένα το δάκτυλο σε ένα κενό σημείο της οθόνης και επιλέγοντας «Wallpaper & Style» (σε αυτή τη περίπτωση θα οδηγηθείτε επί του παρόντος στην προεπιλογή της συσκευής σας για την ταπετσαρία).

Nothing-Launcher-2.jpg

Στις ρυθμίσεις (Home Settings) του Nothing Launcher υπάρχουν πολύ λίγα πράγματα για να αλλάξετε επί του παρόντος. Μπορείτε να επιλέξετε να προστίθενται αυτόματα τα εικονίδια των νέων εφαρμογών που θα εγκαταστήσετε στην αρχική οθόνη (auto-add) ή να ενεργοποιήσετε/ απενεργοποιήσετε τις κουκκίδες ειδοποίησης. Το app drawer δείχνει το λιγότερο τυπικό -αν όχι βασικό- με το γκρι φόντο και τα εικονίδια με τις μαύρου χρώματος ονομασίες. Διαθέτει επίσης μία γραμμή με ένα πεδίο αναζήτησης στο επάνω μέρος που παρέχει αποτελέσματα που αφορούν μόνο εφαρμογές και τίποτα άλλο. Ορισμένα ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά του Nothing Launcher είναι τα ξεχωριστής σχεδίασης γραφικά στοιχεία (widgets) με τις κουκίδες, μεταξύ των οποίων είναι ένα αναλογικό ρολόι, ένα ψηφιακό ρολόι και ο καιρός πληροφορίες για τον καιρό.  

Ελπίζουμε η εταιρεία να εμπλουτίσει τον Nothing Launcher προσθέτοντας και άλλα στοιχεία και δυνατότητες. Επί του παρόντος πρόκειται για μία δοκιμαστική έκδοση, που λογικά θα βελτιωθεί.