Αναμφισβήτητα, η Huawei έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο τα τελευταία πέντε χρόνια.  Οι αποστολές της Κινέζικης εταιρείας το 2015 ξεπέρασαν τις 104 εκατομμύρια παγκοσμίως και της εξασφάλισαν την τρίτη θέση παγκοσμίως με μερίδιο 5,5%.

Την επόμενη χρονιά, η εταιρεία ανακοίνωσε τον φιλόδοξο στόχο να γίνει ο νούμερο ένα κατασκευαστής smartphone στον κόσμο μέχρι το 2021, και σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Strategy Analytics δεν απέχει και πολύ πια από το να εκπληρώσει τα σχέδια της.   

Η Korean Herald σε σχετικό άρθρο της που επικαλείται στοιχεία της Strategy Analytics, αναφέρει ότι φέτος η Huawei θα ολοκληρώσει τη χρονιά στην δεύτερη θέση με 251 εκατομμύρια αποστολές smartphones έχοντας μερίδιο 17,7% παγκοσμίως. Αυτό σημαίνει ότι απέχει μόλις 3,6% για να «πιάσει» την Samsung η οποία σύμφωνα με εκτιμήσεις θα κατέχει μερίδιο 21,3% με 323 εκατομμύρια αποστολές smartphones. Για να κάνουμε μία σύγκριση, τα ποσοστά των δύο εταιρειών εμφανίζονται βελτιωμένα σε σχέση με την περσινή χρονιά (14,4% για την Huawei και 20,3% για την Samsung).

Και όλα τα παραπάνω, με την Huawei να αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα με τις πωλήσεις των συσκευών της εξαιτίας του αποκλεισμού της από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Παρόλα αυτά, χάρη στον «πατριωτισμό» των Κινέζων καταναλωτών σύμφωνα με την Korean Herald κατάφερε όχι μόνο να διατηρήσει την θέση της αλλά και να πλησιάσει ακόμα περισσότερο την Samsung. H Apple για ακόμη μία χρονιά θα βρίσκεται σύμφωνα με εκτιμήσεις στην τρίτη θέση της κατάταξης με τους μεγαλύτερους κατασκευαστές smartphones στον κόσμο με ποσοστό 13,6% και οι αποστολές smartphones της αναμένεται να φτάσουν τις 193 εκατομμύρια.

Korean Herald | GSMArena

  • Like 1