Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, η Broadcom εξετάζει το ενδεχόμενο να κάνει πρόταση εξαγοράς στην Qualcomm, προσφορά που αναμένεται να βρίσκεται περίπου στα $70 ανά μετοχή, και θα ξεπεράσει κατά πάσα πιθανότητα τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια.

Αν πραγματοποιηθεί η εξαγορά, θα είναι η μεγαλύτερη για κατασκευαστή/ σχεδιαστή ημιαγωγών που έχει γίνει. Η Broadcom μιλάει αυτή τη περίοδο με εταιρείες/ συμβούλους για την πιθανότητα εξαγοράς είπαν άνθρωποι που συμμετέχουν στις συζητήσεις στον εκπρόσωπο του Bloomberg και ζήτησαν να παραμείνουν ανώνυμοι.
Η προσφορά των περίπου $70 ανά μετοχή της Broadcom που αναμένεται να περιλαμβάνει μετοχές και μετρητά πρόκειται να γίνει μέσα στις επόμενες μέρες.

 

Οι δύο εταιρείες έχουν βεβαίως παρελθόν. Πιο συγκεκριμένα, στις 26 Απριλίου του 2009, η Broadcom κατέληξε σε συμφωνία με την Qualcomm, μετά από τέσσερις χρόνια δικαστικών μαχών που αφορούσαν ευρεσιτεχνίες ασύρματης δικτύωσης και άλλες ευρεσιτεχνίες.
H συμφωνία με τη Qualcomm έβαλε τέλος στις αντιδικίες επί των διπλωμάτων ευρεσιτεχνιών καθώς και στις καταγγελίες για αθέμιτο ανταγωνισμό από εμπορικές επιτροπές στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, στην Ευρώπη και στη Νότιο Κορέα.
Ως μέρος της συμφωνίας, η Qualcomm κατέβαλε $891 εκατομμύρια σε μετρητά στη Broadcom για μία περίοδο τεσσάρων ετών που έληξε τον Ιούνιο του 2013. Τον Ιούνιο του 2007, η Διεθνής Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ εμπόδισε την εισαγωγή νέων μοντέλων smartphones που βασίζονται σε chips της Qualcomm, αφού κατέληξε στην απόφαση ότι παραβιάζουν ευρεσιτεχνίες της Broadcom.

 

Από το 1999 και μέχρι το 2016, η Broadcom έχει πραγματοποιήσει συνολικά πάνω από 50 εξαγορές διάφορων εταιρειών, ανάμεσα στις οποίες ξεχωρίζουν οι εξαγορές των Newport Communications και Silicon Spice έναντι $1,24 δις και $1,0 δις αντίστοιχα το 2000, της εταιρείας ServerWorks έναντι $1,0 δις περίπου το 2001, της NetLogic Microsystems έναντι $3,7 δις το 2011, της LSI το 2013 έναντι $6,6 δισεκατομμυρίων και της Brocade Communications Systems το 2016 έναντι $5,9 δις. Αν και ορισμένες εξαγορές είναι πράγματι μεγάλες, ακόμα και να προσθέσουμε όλα τα ποσά για όλες τις εξαγορές της Broadcom τα τελευταία σχεδόν 20 χρόνια δεν πρόκειται να φτάσουν το ποσό των $100 δισεκατομμυρίων για την εξαγορά της Qualcomm. Πρόκειται πραγματικά για μία τεράστια εξαγορά.

 

Η Broadcom από την άλλη είναι ένας μεγάλος προμηθευτής ολοκληρωμένων στην Apple για τις συσκευές iPhone, και η Apple είναι μεταξύ των μεγαλύτερων πελατών της. Η Apple από την άλλη βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με την Qualcomm για τα δικαιώματα χρήσης των ευρεσιτεχνιών της τελευταίας, και αυτό έχει στοιχίσει –και θα συνεχίσει να στοιχίζει εφόσον η Apple σκοπεύει να εγκαταλείψει την Qualcomm εντελώς- πολλά χρήματα στην Qualcomm.

 

Link.png Site: Tweaktown