Τα δύο νέα προστατευτικά ονομάζονται Gorilla Glass with DX και Gorilla Glass with DX+.

Η Corning ανακοίνωσε δύο νέα γυαλιά προστασίας κατασκευασμένα για το πίσω μέρος του smartphone και πιο συγκεκριμένα για τους φακούς της κάμερας. Με τους αισθητήρες να γίνονται ολοένα και περισσότεροι τα τελευταία χρόνια στα σύγχρονα κινητά τηλέφωνα, η Corning κυκλοφορεί τα Gorilla Glass with DX και Gorilla Glass with DX+. Όπως αναφέρει η εταιρεία, προσφέρουν προηγμένη οπτική απόδοση επιτρέποντας να εισέλθει περισσότερο φως από το περιβάλλον, ανώτερη αντοχή στις γρατζουνιές αλλά και επιπλέον ανθεκτικότητα στους φακούς.

Στην πραγματικότητα, αυτά τα νέα προστατευτικά γυαλιά δεν είναι εντελώς νέα, αφού η Corning είχε διαθέσει το 2018 μία έκδοση των DX/DX+ ειδικά για smartwatches. Ωστόσο, η εταιρεία αναφέρει ότι η μετάβαση αυτής της τεχνολογίας προς τους φακούς της κάμερας του smartphone, πρόσθεσε επιπλέον προκλήσεις καθώς το γυαλί πρέπει να είναι ακόμη πιο ανθεκτικό στις γρατζουνιές και με κάποιον τρόπο θα έπρεπε να επιτρέπει την είσοδο περισσότερου φωτός.

Η Corning ανέφερε στην ιστοσελίδα Wired ότι τα Gorilla Glass with DX/DX+ αφήνουν το 98% του φωτισμού περιβάλλοντος ενώ εξακολουθούν να είναι εξίσου ανθεκτικά στις γρατζουνιές με ένα τυπικό Gorilla Glass. Συγκριτικά, η Corning ισχυρίζεται ότι τα τυπικά καλύμματα φακών με ανακλαστικές επικαλύψεις αφήνουν μόνο το 95% του φωτός. Με ακόμη περισσότερο φως και λιγότερες αντανακλάσεις, οι κάμερες των smartphones θα αποδίδουν καλύτερα.

Η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει ακόμη τα τηλέφωνα που θα διαθέτουν τα νέα γυαλιά, αλλά αναφέρει ότι η Samsung θα είναι η πρώτη εταιρεία που θα τα ενσωματώσει. Δεδομένου ότι το Galaxy Unpacked είναι προγραμματισμένο για τις 11 Αυγούστου, ίσως δούμε τα νέα γυαλιά προστασίας σε δράση νωρίτερα από ό, τι περιμένουμε.

  • Like 2