Και ο χορός των εξαγορών στην ελληνική αγορά τεχνολογίας συνεχίζεται. Ο...προγραμματισμός των επόμενων εβδομάδων προβλέπει την αλλαγή ιδιοκτησίας σε τουλάχιστον τρεις επιχειρήσεις του χώρου χωρίς να αποκλείεται η έκπληξη. Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες:

 

-Μέχρι το τέλος του μήνα, ολοκληρώνεται η short list με τους υποψήφιους αγοραστές της Multichoice, της εταιρείας που διαχειρίζεται τη συνδρομητική τηλεόραση στην Ελλάδα.

 

-Μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία πώλησης της Infote από τον ΟΤΕ.

 

-Αγοραστή φέρεται να αναζητά και η On Telecoms η οποία δραστηριοποιείται στην αγορά των εναλλακτικών τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών.

 

Το μεγαλύτερο -σε αξία- από τα τρία κυοφορούμενα deal είναι αυτό της συνδρομητικής τηλεόρασης. Σύμφωνα με εκτιμήσεις καλά πληροφορημένων πηγών, το τίμημα δεν αποκλείεται να ξεπεράσει τα 500 εκατ. ευρώ. Υποψήφιοι αγοραστές εντοπίζονται τόσο στον χώρο των τηλεπικοινωνιών όσο και των επενδυτικών funds. Έντονα ακούγεται το όνομα του N. Sawiris αν και είναι αμφίβολο αν ο Αιγύπτιος θα θελήσει να καταβάλει ένα τόσο υψηλό τίμημα ειδικά αν δεν έχει ξεκαθαρίσει το θέμα της Weather. (σ.σ επιχειρείται πώληση μειοψηφικού ποσοστού της εταιρείας προκειμένου να αποπληρωθεί δάνειο). Η FORTHnet επίσης ενδιαφέρεται για την εξαγορά ενώ στην λίστα αναμένεται να μπουν και ονόματα γνωστών funds στην ελληνική αγορά όπως της Apax και της TPG. O OTE επίσης φερόταν να ενδιαφέρεται αλλά μετά την εξαγορά της Cosmote, θεωρείται πολύ δύσκολο να αποφασιστεί και νέα αύξηση του δανεισμού.

 

Στον ΟΤΕ, οι διαδικασίες για την πώληση της Infote έχουν δρομολογηθεί. Το τίμημα για την πώληση του τηλεφωνικού καταλόγου αναμένεται να υπερβεί τα 200-250 εκατ. ευρώ ενώ ο αγοραστής μάλλον θα έρθει από το εξωτερικό. Όσο για την On Telecoms, έχει ήδη...ενημερώσει την αγορά για την πρόθεση πώλησης και περιμένει εκδήλωση ενδιαφέροντος. Φυσικά, στην περίπτωση της ON το τίμημα θα παίξει σε μερικές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

 

Source.png Πηγή: reporter.gr