Το πρώτο προϊόν που λανσάρισε η NOTHING, η εταιρεία που ξεκίνησε ο συνιδρυτής της OnePlus, Carl Pei, ήταν τα ασύρματα ακουστικά με ενεργή ακύρωση θορύβου NOTHING Ear (1). Πρόσφατα, στο NOTHING (event) “The Truth”, o Carl Pei επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία του δεν πρόκειται να παραμείνει στα wearables αλλά θα λανσάρει το ερχόμενο καλοκαίρι το πρώτο της smartphone.

Γνωρίζαμε ότι η εταιρεία του Carl Pei είχε στα σχέδια της την κυκλοφορία ενός smartphone, με τις φήμες να φουντώνουν μετά την ανάρτηση μίας φωτογραφίας που απεικόνιζε τον συνιδρυτή και CEO της εταιρείας να μοιράζεται λεπτομέρειες για τη συσκευή με τον Cristiano Amon της Qualcomm στο πρόσφατο συνέδριο MWC, ωστόσο η επιβεβαίωση ήρθε εχθές, στις 23 Μαρτίου, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης NOTHING (event).

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το NOTHING Phone (1) που θα αποτελέσει την καρδιά του οικοσυστήματος της εταιρείας, θα ενσωματώνει έναν νέας γενιάς επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon και θα «τρέχει» το NOTHING OS, μία προσαρμοσμένη έκδοση της τελευταίας γενιάς του Android OS που θα διαθέτει «τα καλύτερα χαρακτηριστικά» του λειτουργικού συστήματος της Google, χωρίς τα περιττά όμως στοιχεία.

Η εταιρεία υπόσχεται με το NOTHING OS ότι θα προσφέρει μία γρήγορη και ομαλή εμπειρία χρήσης και με ένα περιβάλλον χρήστης που θα διαθέτει προσαρμοσμένα εικονίδια, γραμματοσειρές, χρώματα, ρετρο-φουτουριστικά γραφικά στοιχεία και ήχους. Μία πρώτη εικόνα για το λειτουργικό της εταιρείας θα πάρουμε μετά τη διάθεση ενός launcher, ο οποίος θα διατεθεί για έναν επιλεγμένο αριθμό συσκευών Android τον Απρίλιο. Η εταιρεία αναμένεται να προσφέρει ενημερώσεις λογισμικού για 3 χρόνια και ενημερώσεις ασφαλείας για 4 χρόνια. Εν ολίγοις, φαίνεται πως ο Carl Pei θέλει να συνεχίσει το έργο του από εκεί που το άφησε στην OnePlus, προτού αποχωρήσει μετά τη συγχώνευση της με την Oppo.

U3eVYA9VJnJ79bvoWRHz9h.png

Ο συνιδρυτής και CEO της NOTHING, Carl Pei, τοποθέτησε το Phone 1 ως μέρος ενός ευρύτερου οικοσυστήματος που θα είναι ανοικτό για προϊόντα και υπηρεσίες άλλων εταιρειών. Ο ίδιος δηλώνει ότι ελπίζει να δημιουργήσει ένα οικοσύστημα που θα διαθέτει την ίδια συνοχή με αυτό της Apple, όσον αφορά τα προϊόντα και τις υπηρεσίες, ενώ ταυτόχρονα θα επιτρέπει στους ανθρώπους να χρησιμοποιούν όποιες συσκευές θέλουν. «Αυτή είναι η αρχή ενός ανοικτού οικοσυστήματος ποικίλων προϊόντων που θα προσφέρει στους ανθρώπους πραγματικές επιλογές» για να συμπληρώσει: «Χτίζουμε την πιο συναρπαστική εναλλακτική της Apple».

  • Like 8
  • Confused 1