Αν και πρόσφατα ανακοίνωσε την κορυφαία A9, το τμήμα ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών της Sony χωρίς να παρουσιάζει σημάδια εφησυχασμού παρουσίασε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Κίνα, τη νέα A7R III.

Η νέα A7R III συνδυάζει νέα χαρακτηριστικά και σημαντικές βελτιώσεις σε σχέση με το παρελθόν σε ένα γνώριμο και οικείο σχεδιαστικά σώμα. Αν δεν κοιτάξεις προσεκτικά είναι μάλλον δύσκολο από ορισμένη απόσταση να ξεχωρίσεις τη νέα A7R III από το μοντέλο που διαδέχεται.

 

Αυτό ωστόσο δεν σημαίνει ότι δεν θα προσέξεις τις όποιες αλλαγές έχουν γίνει στο σώμα, με σημαντικότερες το joystick για την εναλλαγή ανάμεσα στις διάφορες επιλογές του μενού και την οθόνη αφής, που επιτρέπει την επιλογή του σημείου εστίασης. Επίσης διαθέτει δύο υποδοχές για κάρτες SD ενώ στη διάθεση του χρήστη βρίσκονται και δύο υποδοχές USB, μία microUSB για διάφορα αξεσουάρ και μία USB Type-C.

 

Όπως και στη περίπτωση της προηγούμενης A7R, η νέα mirrorless ψηφιακή φωτογραφική μηχανή της Ιαπωνικής εταιρείας εξοπλίζεται με ένα full-frame Exmor R αισθητήρας 42,4 Megapixels που συνεπικουρείται από τον επεξεργαστή εικόνας BIONZ. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι “τραβάει” σε διπλάσια ανάλυση από την A9, ωστόσο η τελευταία παραμένει ως ναυαρχίδα στην κορυφή της προϊοντικής γκάμας της Sony λόγω του stacked, full-frame σχεδιασμού του αισθητήρας της αλλά και για άλλα χαρακτηριστικά.

 

Το σύστημα αυτόματης εστίασης (με 399 focal-plane phase-detection σημεία AF και 425 contrast σημεία AF) επίσης είναι δύο φορές ταχύτερο από αυτό της A7R II με το AF/ AE tracking για continuous shooting να αγγίζει τα 10fps (και με το silent shutter ενεργοποιημένο). Αν επίσης προτιμάτε να κοιτάτε την οθόνη αντί μέσα από το οπτικό σκόπευτρο, έχετε στη διάθεση σας 8fps με το Live View. Αναβαθμισμένο έρχεται το Quad-VGA OLED Tru-Finder με 3,686k dots ανάλυση αλλά και η οθόνη που υποστηρίζει ανάλυση 1,44M dots και τεχνολογία WhiteMagic που βελτιώνει τη θέαση σε συνθήκες με υψηλά επίπεδα φωτισμού.

 

 

Μπορείτε να περιμένετε την ίδια ή και καλύτερη ποιότητα εικόνας σε σύγκριση με την A7R II, ωστόσο υποστηρίζεται μία νέα pixel-shifting λειτουργία λήψης, η κάμερα τραβάει τέσσερις offset λήψεις που μπορούν να συνδυαστούν αργότερα για μία εικόνα με περισσότερη λεπτομέρεια και πλουσιότερο χρώμα αν και το τελικό αποτέλεσμα θα έχει την ίδια ανάλυση (7952 x 5304 pixels). Υποστηρίζεται ISO από 100 - 32000 (επεκτάσιμο ISO 50 – 102400).

 

Όσον αφορά στις δυνατότητες της κάμερας στη λήψη βίντεο, μπορεί να τραβήξει σε ανάλυση 4K χρησιμοποιώντας το πλήρες εύρος του αισθητήρας ενώ διαθέτει και το oversampling mode Super 35. Όπως και με την A9, υποστηρίζεται λήψη βίντεο σε 1080p στα 120fps ωστόσο η A7R III προσθέτει S-Log 3 και υποστήριξη για το hybrid log gamma στάνταρντ HDR.

 

Στη σειρά φακών FE επίσης προστέθηκε το μοντέλο FE 24-105 F4 G OSS το οποίο προσφέρει στάνταρντ δυνατότητες ζουμ σε συνδυασμό με διάφραγμα f/4.0 με τιμή $1300, που είναι σημαντικά χαμηλότερη του FE 28-135mm F/4 G που στοιχίζει $2500 ενώ η Ιαπωνική εταιρεία ανακοίνωσε την ανάπτυξη του G Master 400mm f/2.8 super-telephoto full-frame συστήματος φακών. Η νέα Sony A7R III θα κυκλοφορήσει τον ερχόμενο Νοέμβριο με τιμή $3199 για το σώμα.

 

 

Link.png Site: Engadget