Με συσκευές όπως τις LED Bulb Speaker (έξυπνη λάμπα LED με Bluetooth που λειτουργεί και ως ηχείο) και Multifunctional Light (λάμπα που όμως λειτουργεί και ως smart-hub για το έξυπνο σπίτι), η Sony έχει δείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον της για την αγορά του λεγόμενου Internet of Things.

Για να δώσει ακόμα περισσότερη ώθηση στις συσκευές της προσφέροντας μεγαλύτερες δυνατότητες συνδεσιμότητας και δικτύωσης (για την ώρα, οι περισσότερες συσκευές Internet of Things είναι Bluetooth ή WiFi-enabled συσκευές), η Ιαπωνική εταιρεία εξαγόρασε την εταιρεία ανάπτυξης ημιαγωγών Altair Semiconductor.

 

Η Altair Semiconductor είναι ένας Ισραηλινός κατασκευαστής chips με έμφαση στο 4G LTE hardware (modem chips) που για την εξαγορά του, η Sony δαπάνησε περίπου $212 εκατομμύρια.

 

Σύμφωνα με την Sony, το LTE που χρησιμοποιείται στα κινητά τηλέφωνα και στις φορητές συσκευές, αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο στην διασυνδεσιμότητα των συσκευών IoT (Internet of Things), αφού όλο και περισσότερες συσκευές στο μέλλον θα ενσωματώνουν chips του είδους για σύνδεση με το Internet και με ασφαλούς πρόσβασης δικτυακής υπηρεσίες που εκμεταλλεύονται την δύναμη του cloud computing.

 

Link.png Site: Engadget