Μία νέα και βελτιωμένη παραλλαγή του “ρομποτικού σκύλου” Aibo, λανσάρισε η Sony στην Ιαπωνία. Το “κατοικίδιο” κοστίζει 1.740 δολάρια, ενώ μπορεί να ανταποκρίνεται σε φωνητικές εντολές, να κουνά την ουρά του, καθώς και να υποδύεται διάφορα συναισθήματα ενός πραγματικού κατοικίδιου, μέσω των OLED ματιών του.

Επίσης, διαθέτει υποδοχή για κάρτα SIM, ώστε να συνδέεται στο ίντερνετ και να αποκτά πρόσβαση στην υπηρεσία τεχνητής νοημοσύνης της Sony, στο cloud, για να αναλύει ό,τι “βλέπει” και “ακούει”, όπως και να “μαθαίνει” από τη συμπεριφορά άλλων διασυνδεδεμένων Aibo.

 

Σύμφωνα με τη Sony, το ρομπότ δεν προορίζεται να αντικαταστήσει τους ψηφιακούς βοηθούς, όπως το Google Home. Αντίθετα, στόχος είναι να κρατά συντροφιά σε παιδιά και οικογένειες.

 

Η Sony ξεκίνησε ήδη να δέχεται προπαραγγελίες για το γκάτζετ, το οποίο θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά στην Ιαπωνία, από τις 11 Ιανουαρίου. Με την αγορά του είναι επίσης υποχρεωτική η καταβολή μηνιαίας συνδρομής 26 δολαρίων για τουλάχιστον τρία χρόνια, για τη χρήση της υπηρεσίας cloud και την εγκατάσταση νέων λειτουργιών.

 

https://www.youtube.com/watch?v=ty07GYWwuhA

 

Link.png Site: Τhenextweb