Το hacking του κινηματογραφικού στούντιο της Sony από την αρχή φάνηκε ότι δεν ήταν μια συνηθισμένη υπόθεση, με τους hackers να μη μένουν μόνο στη διαρροή ταινιών οι οποίες δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμα στις κινηματογραφικές αίθουσες, αλλά και να απειλούν τους υπαλλήλους της εταιρείας και τις οικογένειες τους.

Μια σειρά όμως από νέες απειλές, έφεραν τελικώς την ακύρωση της προβολής της ταινίας The Interview, μια ταινία η οποία θεωρείται ο λόγος για τον οποίο οι hackers προχώρησαν σ' αυτές τις κινήσεις. Στην ταινία, δύο συντελεστές δημοφιλούς εκπομπής της αμερικανικής τηλεόρασης ταξιδεύουν στη Βόρειο Κορέα προκειμένου να πάρουν συνέντευξη από τον ηγέτη της χώρας, τον Κιμ Γιονγκ Ουν, έχοντας όμως παράλληλα εντολές από τη CIA να τον σκοτώσουν.

 

Πλησιάζοντας στην ημερομηνία κυκλοφορίας της ταινίας στις κινηματογραφικές αίθουσες, η ομάδα των hackers με την ονομασία Guardians of Peace, οι οποίοι εικάζεται ότι προέρχονται από τη Βόρειο Κορέα, δε δίστασε να εξαπολύσει νέες απειλές. Συγκεκριμένα οι GOP σε μήνυμα τους απείλησαν «με χτυπήματα τύπου 11ης Σεπτεμβρίου» όχι μόνο για όσους θα παρευρίσκονταν στην επίσημη πρεμιέρα της ταινίας, αλλά και για όσες κινηματογραφικές αίθουσες θα προχωρούσαν σε προβολή της.

 

Μετά την ακύρωση της επίσημης πρεμιέρας, οι μεγαλύτερες αμερικανικές κινηματογραφικές αλυσίδες όπως η amc, Regal, Cinemark και Carmike, προχώρησαν σε αναβολή προβολής της ταινίας, εκφράζοντας φόβους για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων και των πελατών τους.

 

Για την ώρα δεν έχει γίνει γνωστό αν η Sony θα μεταθέσει την προβολή της ταινίας σε κάποια μελλοντική ημερομηνία ή αν η ακύρωση αυτή περιλαμβάνει και τις υπόλοιπες χώρες. Στην Ελλάδα πάντως, η προβολή της ταινίας έχει προγραμματιστεί για τις 25 Ιανουαρίου 2015.

 

Link.png Site: WSJ