Το τμήμα mobile της Sony έκανε ένα εξαιρετικό ξεκίνημα και έβγαζε περισσότερα χρήματα ανά συσκευή από οποιοδήποτε άλλο κατασκευαστή συσκευών Android.

Από ότι φαίνεται ωστόσο δεν πρόκειται να φτάσει τις 20 εκατομμύρια αποστολές smartphones που είχε προβλέψει η εταιρεία, η οποία έκοψε ήδη ένα εκατομμύριο και τώρα εκτιμάει ότι θα είναι μειωμένες κατά τρία εκατομμύρια από την αρχική εκτίμηση. Συνολικά λοιπόν, η Sony εκτιμάει ότι οι αποστολές δεν θα ξεπεράσουν κατά πάσα πιθανότητα τα 17 εκατομμύρια, ρίχνοντας κυρίως το φταίξιμο στην Ευρωπαϊκή αγορά.

 

Τα λειτουργικά έσοδα πάντως δεν πρόκειται να αλλάξουν σε σχέση με πέρυσι, παρόλο που η Ιαπωνική εταιρεία βρίσκεται σε φάση μετάβασης προς τα περισσότερο premium smartphones –και στα υψηλότερα σημεία τιμής (τα mid-range κινητά της εταιρείας δεν αποδίδουν τα αναμενόμενα).

 

Το τμήμα mobile της Sony μάλιστα σημείωσε και μικρό κέρδος ($37 εκατομμύρια) για το τρίμηνο (πέρυσι είχαν σημειωθεί απώλειες). Οι πωλήσεις πάντως για την χρονιά, αναθεωρήθηκαν προς τα κάτω, και στο τελευταίο οικονομικό τρίμηνο παρουσιάζονται μειωμένες κατά 39,6% από έτος-σε-έτος και στα $1,67 δισεκατομμύρια.

 


gallery_286955_3472_41764.jpg

 


Link.png Site: GSMArena