Στο περίπτερο της Sony, υπήρχαν πολλά προϊόντα που απευθύνονται σε μουσικόφιλους, ανάμεσα στα οποία βρίσκονται και τα ακουστικά MDR-Z1R. Πρόκειται για ακουστικά κλειστού δυναμικού τύπου (circum-aural) στα οποία η Ιαπωνική εταιρεία χρησιμοποίησε ένα νέο σχεδιασμό στις σχάρες που έχει την ονομασία Φιμπονάτσι, και είναι εμπνευσμένος από την ακολουθία Φιμπονάτσι στην φύση.

Τα ακουστικά κατασκευάστηκαν χειροποίητα από τεχνίτες της Ιαπωνικής εταιρείας και από τα καλύτερα υλικά για να προσφέρουν την απόλυτη εμπειρία ήχου, και η αλήθεια είναι ότι πράγματι ο ήχος που έρχεται από τα ακουστικά είναι εντυπωσιακός, καταπληκτικός. Είχαμε την ευκαιρία να τα δοκιμάσουμε, και πράγματι η ποιότητα του ήχου ήταν εκπληκτική. Ο ήχος ήταν κρύσταλλο και τα πάντα ακούγονταν, τουλάχιστον στα δικά μας αυτιά, τέλεια. Τα Sony MDR-Z1R είναι απλώς τα καλύτερα και ποιοτικότερα ακουστικά που έχουμε δοκιμάσει.

 

Η Sony ανέπτυξε τα ακουστικά των $2300 σε συνεργασία με τον Mark Wilder, Senior Mastering Engineer στα Battery Studios, στο Manhattan, ο οποίος είχε εργαστεί και πάνω στα MDR-1A, επίσης της Sony. Τα ακουστικά, δείχνουν ιδιαίτερα εντυπωσιακά με τους 70 χιλιοστών οδηγούς HD με τους θόλους μαγνησίου, τις χρυσές “σχάρες” Φιμπονάτσι για απαλές και ομαλές υπερ-υψηλές συχνότητες, ευρύχωρο περίβλημα, που χρωματίζει ελαφρώς τον ήχο, που είναι περισσότερο ατμοσφαιρικός και με εξαιρετική λεπτομέρεια, ενώ παράλληλα εξαλείφεται η περιττή αντήχηση.

gallery_286955_3294_6244.jpg

 


Σύμφωνα με την Sony, τα ακουστικά MDR-Z1R διαθέτουν μεγάλο εύρος συχνότητας, που προσφέρει την πολυτέλεια ενός φυσικού και ανοιχτού στούντιο ηχογράφησης, με δυνατότητα αναπαραγωγής έως και 120kHz σε High Resolution Audio. Το αυθεντικό δέρμα και το headband από ελαφρύ τιτάνιο συμπληρώνουν την εικόνα ενός εκπληκτικού προϊόντος που απευθύνεται σε λίγους.

gallery_286955_3294_131244.jpg

 


Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους:

 

Τύπος: Κλειστού, δυναμικού (τύπου circum-aural)
Μονάδα Οδήγησης: 70mm τύπου dome (Πηνίο φωνής με CCAW)
Ευαισθησία: 100 dB/mW
Συχνότητα απόκρισης: 4Hz ~ 120.000Hz
Αντίσταση: 64Ω στα 1kHz
Ικανότητα χειρισμού ισχύος: 2.500mW
Βύσμα: Επιχρυσωμένο στερεοφωνικό μίνι βύσμα για το καλώδιο των ακουστικών, επιχρυσωμένο εξισορροπημένο στάνταρ βύσμα σε σχήμα Γ για καλώδιο ακουστικών εξισορροπημένης σύνδεσης
Βάρος: Περίπου 385 γρ. χωρίς το καλώδιο
Παρεχόμενα αξεσουάρ: Επιχρυσωμένος UniMatch προσαρμογέας βύσματος (στερεοφωνικό 3,5 χλστ. σε στερεοφωνικό 6,3 χλστ.), καλώδιο ακουστικών (περίπου 3 μέτρα), καλώδιο ακουστικών εξισορροπημένης σύνδεσης (περίπου 1,2 μέτρα) και σκληρή θήκη.

 

Η αποστολή του insomnia στην IFA 2016 είναι χορηγία της ΓΕΡΜΑΝΟΣ