Για πολλούς μήνες οι φήμες και οι συζητήσεις στο Διαδίκτυο και σε κάθε event της βιομηχανίας ηλεκτρονικής ψυχαγωγίας έκαναν λόγο για μια νέα έκδοση της φορητής κονσόλας της Sony, το PSP (PlayStation Portable).

 

Κάποιες ανέφεραν ένα εντελώς επανασχεδιασμένο εξ ολοκλήρου μηχάνημα χωρίς το drive του μικρού δίσκου UMD, με νέο χειρισμό (με δύο αναλογικούς μοχλούς) και βελτιωμένα τεχνικά χαρακτηριστικά, ενώ άλλες περιέγραφαν ένα PSP με αυξημένη διάρκεια μπαταρίας, επίσης χωρίς UMD, αλλά με πιο λεπτό design από το σημερινό και ενσωματωμένη κάμερα.

 

 

 

Παράλληλα θεωρείτο ότι όποιο και αν τελικά θα ήταν το νέο μηχάνημα, θα αντικαθιστούσε το υπάρχον. Στην έκθεση Ε3 η Sony παρουσίασε το PSP Go το οποίο δεν συγκλίνει σε καμία από τις παραπάνω φήμες – προβλέψεις, αλλά βρίσκεται κάπου στην μέση.

 

 

 

Πρώτα απ’ όλα το νέο PSP Go δεν αντικαθιστά στο παρόν μοντέλο PSP, αλλά θα συνυπάρχουν στην αγορά. Το νέο μοντέλο είναι τύπου slider πλέον, έτσι η οθόνη καλύπτει πλήρως τα κουμπιά, τον αναλογικό μοχλό και το σταυρό, τα οποία αποκαλύπτονται συρταρωτά.

 

 

 

Παραμένοντας στην οθόνη, είναι εμφανές ότι είναι ελαφρώς μικρότερη από το «κανονικό» PSP, όντας στις 3.8 ίντσες αλλά η ανάλυση παραμένει στις 480x272 γραμμές. Επίσης όταν το PSP είναι με κλειστό το συρτάρι (να φαίνεται μόνο η οθόνη δηλαδή) θα προβάλλει εφαρμογές αυθεντικές για το PSP όπως ρολόι και ημερολόγιο, ενώ θα μπορεί να απολάμπανε μουσική ή βίντεο.

 

 

 

Το PSP Go εισάγει τον χρήστη στην αμιγώς ψηφιακή κατανάλωση, καθώς έχει απαλλαγεί από τον δίσκο UMD και στην θέση του διαθέτει 16GB εσωτερικού αποθηκευτικού χώρου.

 

 

 

Παράλληλα μπορεί να δεχτεί κάρτες μνήμης τύπου Memory Stick Micro. Έτσι οι χρήστες τους τίτλους θα αγοράζουν από το Διαδικτυακό «μαγαζί» της Sony, το Playstation Store (PS Store), οι οποίοι θα αποθηκεύονται στην εσωτερική μνήμη ή σε κάρτα μνήμης.

 

 

 

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά σε αντίθεση με τις φήμες παραμένουν τα ίδια. Από πλευράς σύνδεσμοτητας έχουμε το Wi-Fi (802.11 B) αλλά και Bluetooth 2.0+EDR δια του οποίου μπορούν να συνδεθούν εξωτερικά στερεοφωνικά ακουστικά.

 

 

 

Επίσης, η δυνατότητα εξόδου εικόνας και ήχου παραμένει, έτσι ώστε να καθίσταται δυνατό να συνδεθεί το PSP Go με έναν ενισχυτή ήχου ή/και με μια τηλεόραση.

 

 

 

Τέλος, στο πακέτο αγοράς υπάρχει το συνοδευτικό λογισμικό για Windows PC με την ονομασία Media Go για το οποίο η Sony υπόσχεται φιλικό περιβάλλον και χειρισμό, ώστε ο συγχρονισμός (syncing) και η επικοινωνία μεταξύ των δύο συστημάτων να είναι μια εύκολη διαδικασία. Καλά παιχνίδια (μέσα σε αυτά και το πολυαναμενόμενο Gran Turismo για το PSP) !

 

Διάθέσιμο 1η Οκτώβρη .....Τιμή 249 ευρώ

 

Source.png Πηγή: zougla.gr