Το PlayStation VR είναι μία από τις πιο οικονομικές προτάσεις στην αγορά, για όσους θέλουν μία Virtual Reality Head-Mounted Display, ωστόσο υπάρχει ένας σημαντικός περιορισμός: απαιτεί από τον χρήστη να διαθέτει το PlayStation 4 (καθώς και την PlayStation Camera) για να το χρησιμοποιήσει.

Και αν κάποιος θελήσει να το χρησιμοποιήσει σε συνδυασμό με ένα PC; Ενδεχομένως κάτι τέτοιο να γίνει πραγματικότητα στο μέλλον. Σύμφωνα με μία συνέντευξη που παραχώρησε ο Masayasu Ito της Sony, η εταιρεία του “εξετάζει σχέδια” για να επιτρέψει την χρήση του PlayStation VR σε συνδυασμό με ένα PC.

 

Εξάλλου, όπως λέει, το PlayStation 4 και οι υπολογιστές μοιράζονται αρκετά μέρη –δηλαδή αρχιτεκτονική επεξεργαστή και αρχιτεκτονική επεξεργαστή γραφικών- οπότε δεν είναι κάτι που δεν μπορεί να γίνει. Αυτό βεβαίως δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να ακυρώσετε τα σχέδια σας ή την προ-παραγγελία σας για το HTC Vive ή το Oculus RiFT.

 

Η Sony, έχει επικεντρωθεί πάντως στην ανάπτυξη παιχνιδιών για να βεβαιωθεί πρώτα ότι το PlayStation VR θα είναι μία επιτυχία για την πλατφόρμα της, και παρόλο που προσανατολίζεται να “επεκταθεί σε διάφορους τομείς” λέει ο Ito, το PS4 συνεχίζει να αποτελεί προτεραιότητα για την εταιρεία. Πάντως, η πιθανότητα συνεργασίας του PlayStation VR με υπολογιστές είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, και θα μπορούσε να ανεβάσει κατά πολύ το επίπεδο του ανταγωνισμού σε έναν τομέα που κάνει τα πρώτα του βήματα.

 

Link.png Site: Engadget