Στην έκθεση IFA 2016 είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε όλα τα προϊόντα της σειράς Signature της Sony (όπως την κορυφαία συσκευή Walkman της Ιαπωνικής εταιρείας και τα σούπερ ακουστικά της) που απευθύνεται κυρίως σε μουσικόφιλους ωστόσο δοκιμάσαμε και περισσότερο γήινα προϊόντα όπως τα ασύρματα ακουστικά MDR-1000X των... €399, που πράγματι, και όπως διαφημίζει η εταιρεία, έχουν κορυφαία απόδοση εξουδετέρωσης θορύβου.

Η εξαιρετική απόδοση τους στον συγκεκριμένο τομέα, συνοδεύεται μάλιστα και από το μεγαλύτερο εύρος απόκρισης συχνότητα στην αγορά (στην κλάση τους) σύμφωνα με την Ιαπωνική κατασκευάστρια (4Hz ~ 40.000Hz).

 

Αυτό που καθιστά τα Sony MDR-1000Χ ξεχωριστά είναι η δυνατότητα εξατομίκευσης της εξουδετέρωσης θορύβου με την λειτουργία Personal NC Optimizer, η οποία αναλύει το σχήμα του κεφαλιού σας αλλά και τον τρόπο που φοράτε τα ακουστικά, ώστε να σας προσφέρει μια εξατομικευμένη εμπειρία κάθε φορά που ακούτε την αγαπημένη σας μουσική, ή παρακολουθείτε μια ταινία. Σημαντικό ρόλο παίζουν και η αναβαθμισμένη επεξεργασία φίλτρων, η βελτιωμένη τεχνολογία διπλών αισθητήρων θορύβου και τα καινούργια μαξιλαράκια για τα αυτιά.

 

gallery_286955_3305_53446.jpg

 

Ένα επίσης ιδιαίτερα σημαντικό νέο χαρακτηριστικό των Sony MDR-1000X είναι η λειτουργία Quick Attention, που προέρχεται από την τεχνολογία SENSE ENGINE της Sony. Με τη λειτουργία Quick Attention μπορείτε, ακουμπώντας την παλάμη σας στο εξωτερικό μέρος, να συνομιλήσετε με κάποιον χωρίς να βγάζετε τα ακουστικά.

 

Επίσης στα νέα ακουστικά MDR-1000X γίνεται χρήση της τεχνολογίας DSEE HX, με αποτέλεσμα να αναβαθμίζουν τη συμπιεσμένη μουσική από οποιαδήποτε πηγή σε ποιότητα που αγγίζει τον ήχο υψηλής ανάλυσης, ακόμα και ασύρματα. Η τεχνολογία Bluetooth επιτρέπει την ταχύτατη και αξιόπιστη σύνδεση με το τηλέφωνο ή τη συσκευή αναπαραγωγής ενώ υποστηρίζονται LDAC και S-Master HX. Από άποψη αυτονομίας, η μπαταρία των ακουστικών Sony MDR-1000X επαρκεί για 20 ώρες με μία φόρτιση.

 

gallery_286955_3305_168210.jpg

 

Τεχνικά χαρακτηριστικά:

 

Τύπος: Δυναμικά, κλειστού τύπου
Μονάδα οδήγησης: 40 χλστ., τύπου dome (Πηνίο φωνής με CCAW
Ευαισθησία: 103 dB/mW (όταν είναι ενεργοποιημένα)/ 98 dB/mW (όταν είναι απενεργοποιημένα)
Συχνότητα απόκρισης: 4Hz ~ 40.000Hz
Αντίσταση: 46Ω στα 1kHz (όταν είναι ενεργοποιημένα)/ 16Ω στα 1kHz (όταν είναι απενεργοποιημένα)
Μπαταρία/ Χρόνος φόρτισης: DC3.7V (ενσωματωμένη επαναφορτιζόμενη μπαταρία λιθίου ιόντος)/ ~4 ώρες
Καλώδιο ακουστικών κεφαλής: Περίπου 1,5 μέτρο, επάργυρο OFC, επιχρυσωμένο στερεοφωνικό βύσμα mini
Βύσμα καλωδίου ακουστικών κεφαλής: Επιχρυσωμένο στερεοφωνικό βύσμα mini, σε σχήμα Γ
Παρεχόμενα αξεσουάρ: Καλώδιο Micro USB (περίπου 50 εκ.), προσαρμογέας βύσματος για χρήση σε πτήση, καλώδιο ακουστικών (περίπου 1,5 μ.) και θήκη μεταφοράς.

 

Η αποστολή του insomnia στην IFA 2016 είναι χορηγία της ΓΕΡΜΑΝΟΣ