Η Sony συνεχίζει τις ανακοινώσεις φωτογραφικών μηχανών και σειρά αυτή τη φορά έχει η a77 II η οποία προσφέρει ευκρινείς λήψεις ακόμα και σε δύσκολες περιπτώσεις.

Βασισμένη στην τεχνολογία ημιδιαπερατού καθρέπτη, η a77 II μπορεί να κάνει γρήγορη και έξυπνη παρακολούθηση αυτόματης εστίασης μέχρι 12 καρέ το δευτερόλεπτο σε έως 60 κάδρα πλήρους ανάλυσης. Διαθέτει αισθητήρα EXMOR CMOS 24.3mp με εύρος ISO 100-25600 και διακρίνεται για το αδιάβροχο σώμα μαγνησίου που διαθέτει για προστασία από τη σκόνη και την υγρασία.

 

Όσον αφορά το σύστημα αυτόματης εστίασης για το οποίο διακρίνεται η νέα φωτογραφική μηχανή της Sony, αυτό διαθέτει 79 σημεία ανίχνευσης συμπεριλαμβομένων των 15 σταθροειδών σημείων μέσα στην πιο συχνά χρησιμοποιούμενη κεντρική περιοχή του αισθητήρα. Διαθέτει ακόμη ένα αποκλειστικό σημείο αυτόματης εστίασης τοποθετημένο οριζόντια στο κέντρο του αισθητήρα ο οποίος υποστηρίζει διαφράγματα έως F2.8 διασφαλίζοντας τη μέγιστη ακρίβεια αυόματης εστίασης όταν γίνεται χρήση φακών με μεγάλο διάφραγμα.

 

Η a77 II διαθέτει επίσης οθόνη Xtra Fine LCD 3' ιντσών τριών κατευθύνσεων κάτι που κάνει αρκετά ευέλικτη τη χρήση της από διαφορετικές γωνίες. Υποστηρίζει εγγραφή Full HD βίντεο στα 50p/60p/24p μέσω του AVCHD 2.0 format. Και κατά την εγγραφή βίντεο, η τεχνολογία ημιδιαπερατού καθρέπτη βρίσκεται σε συνεχή λειτουργία phase-detection AF για ακριβή παρακολούθηση της εστίασης όταν το ανικείμενο της λήψης κινείται γρήγορα.

 

A77%20II_SAL1650_tilt_lcd_1.jpg

 

Ενδιαφέρον χαρακτηριστικό είναι η ασύρματη υποστήριξη και επικοινωνίας της κάμερας με android smartphones και tablets όπου σε συνδυασμό με την τεχνολογία NFC για άμεση σύνδεση, μπορεί να ενεργοποιηθεί το κλείστρο από απόσταση χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Smart Remote Control.

 

Αναμένεται στις αρχές καλοκαιριού με τιμή $1199 ως σώμα και στα $1799 σε κιτ με φακό 16-50mm f2.8.