Οι πληροφορίες για την επόμενη έκδοση της mobile πλατφόρμας της Google η οποία έχει την προσωρινή ονομασία Android M, δημοσιοποιήθηκαν τον περασμένο μήνα, με τους κατασκευαστές smartphone να έχουν ξεκινήσει ήδη τις δοκιμές τους προκειμένου να είναι έτοιμοι με την τελική κυκλοφορία το Φθινόπωρο.

Αυτό όμως δεν εμποδίζει τη Sony, να κυκλοφορήσει την πρώτη δοκιμαστική έκδοση του Android M που έχει διατεθεί για προγραμματιστές, για συγκεκριμένα μοντέλα Xperia, όπως το Xperia Z3 και το Xperia Z3 Compact μέσα από το πρόγραμμα Open Device της εταιρείας. Αναμενόμενα, η κίνηση αυτή δεν απευθύνεται στους περισσότερους κατόχους συμβατών Xperia συσκευών, αλλά σε όσους θέλουν να πειραματιστούν με τη νέα έκδοση του Android, πριν την επίσημη κυκλοφορία του σε μερικούς μήνες.

 

Η όλη διαδικασία απαιτεί συγκεκριμένες τεχνικές γνώσεις και σίγουρα δεν απευθύνεται σε μη γνώστες αφού παραμένει πάντα η πιθανότητα δημιουργίας προβλήματος στη συσκευή. Παράλληλα η Sony δημοσίευσε και ένα βίντεο στο οποίο ένα Xperia Z3 Compact, έχει εγκατεστημένη την τελευταία έκδοση του Android, 5.1.51, με την πλοήγηση στα μενού να φαίνεται τουλάχιστον στα λίγα αυτά δευτερόλεπτα, απροβλημάτιστη.

 



Η Sony δεν έχει ανακοινώσει ακόμα ποιες συσκευές της θα αναβαθμιστούν δωρεάν στο νέο Android, κάτι που αναμένεται να γίνει το προσεχές Φθινόπωρο.

 

Link.png Site: Sony Mobile