Μετά την αναφορά της Wall Street Journal, ότι η Apple εργάζεται πάνω σε ένα αυτο-οδηγούμενο ηλεκτρικό όχημα, μαθαίνουμε ότι και η Sony έχει παρόμοιες φιλοδοξίες.

Οι Financial Times αυτή τη φορά αναφέρουν ότι η Sony ένωσε τις δυνάμεις της με την εταιρεία ZMP, μία Ιαπωνική startup που ειδικεύεται στην κατασκευή αυτο-οδηγούμενων οχημάτων, ενώ μάλιστα πρόσφατα επένδυσε περίπου $842.000 για την απόκτηση μεριδίου 2% στην ZMP.

 

Σύμφωνα με την αναφορά, οι δύο εταιρείες θα συνεργαστούν στην ανάπτυξη τεχνολογιών για αυτο-οδηγούμενα οχήματα, με την Sony να βάζει την εμπειρία της στους αισθητήρες εικόνας και η ZMP την ειδικότητα της στην ρομποτική.

Σε μία συνέντευξη του πάντως, ο Γενικός Διευθυντής της επιχείρησης αισθητήρων εικόνας της Sony, Shigeo Ohba ανέφερε ότι περιμένει η ζήτηση για αισθητήρες εικόνας στην αυτοκινητοβιομηχανία θα αυξηθεί σημαντικά από το 2017 και θα συνεχιστεί έως στο 2030. "Πρέπει να είμαστε το No 1 στους αισθητήρες αυτοκινήτων" είπε ο Shigeo Ohba.

 

Τέτοιες προσπάθειες, όπως της Sony και της Apple, ενδεχομένως να αυξήσουν την πίεση στην Tesla και στις άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, ωστόσο η εταιρεία του Elon Musk έχει πολύ μεγάλο προβάδισμα, τόσο στον τεχνολογικό τομέα, όσο και στον τομέα των υποδομών. Οι πατέντες πάντως της εταιρείας, μετά από μία σπουδαία κίνηση του Elon Musk είναι "open-source".

 

Link.png Site: UberGizmo

Link.png Site: CNBC