Πριν ένα χρόνο, η Sony παρουσίαζε στην MWC το Xperia Touch, έναν πειραματικό διαδραστικό προβολέα που μετατρέπει κάθε επίπεδη επιφάνεια σε μια μεγάλη οθόνη αφής 23 ιντσών και ο οποίος ενσωματώνει την πλατφόρμα του Android.

Όπως ανακοίνωσε στη φετινή έκθεση η Ιαπωνική εταιρεία, το Xperia Touch παίρνει το δρόμο της παραγωγής αν και σε περιορισμένες χώρες αρχικά την προσεχή άνοιξη, και με τιμή €1499. Όπως είδαμε, ο προβολέας δουλεύει είτε με οριζόντιο είτε με κάθετο προσανατολισμό προβολής και από πολύ κοντά, με την απόκριση στις κινήσεις μας πάνω στο τραπέζι να έχουν άμεση απόκριση. Σύμφωνα με τη Sony, η δυνατότητα αφής είναι δυνατή με το συνδυασμό ενός προηγμένου πομπού IR και ανίχνευσης σε πραγματικό χρόνο μέσω της ενσωματωμένης κάμερας, σε ρυθμό 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο.

 

insomnia.gr

insomnia.gr Jan 1, 2015 at 5:30pm PST

 

Στο χρόνο που μπορέσαμε να δοκιμάσουμε τη συσκευή, στο Xperia Touch είχε φορτωθεί ένα τυπικό παιχνίδι ποδοσφαίρου από το Play Store, με την προβολή να γίνεται σε ένα τραπέζι. Η μεγάλη επιφάνεια, διευκόλυνε το παιχνίδι από δύο άτομα κάτι που φανερώνει μία μόνο από τις χρησιμότητες του συγκεκριμένη προβολέα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως οθόνη για προβολή βίντεο αλλά και εφαρμογών ενώ είναι συμβατός με τη λειτουργία απομακρυσμένης αναπαραγωγής του PlayStation 4.

 

Η αποστολή του insomnia.gr στo MWC 2017 είναι χορηγία της MediaMarkt