Η νέα έκδοση του PlayStation Portable έχει το μισό μέγεθος σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, διαθέτει συρόμενο χειριστήριο, Bluetooth και Wi-Fi και δεν χρειάζεται πλέον οδηγό οπτικών δίσκων, αφού αγοράζει και κατεβάζει όλα τα παιχνίδια από το Διαδίκτυο.

H Sony παρουσίασε το PSP Go στη μεγάλη έκθεση ηλεκτρονικής ψυχαγωγίας του Λος Αντζελες (E3), έπειτα από εβδομάδες φημολογίας και ανεπίσημων αναφορών στο Διαδίκτυο και τις διαρροές φωτογραφιών και βίντεο της συσκευής.

 

Το Go ήταν «το χειρότερα φυλαγμένο μυστικό της E3» παραδέχτηκε αστειευόμενος ο Καζ Χιράι, πρόεδρος της Sony Computer Entertainment.

 

H παιχνιδομηχανή χειρός, σε μέγεθος μεγάλου κινητού τηλεφώνου, μπορεί τώρα να κατεβάζει και αποθηκεύει μουσική, βίντεο και φωτογραφίες στην εσωτερική μνήμη των 16 Gigabyte. «Είναι φτιαγμένο για ανθρώπους που ακολουθούν ένα πιο ψηφιακό τρόπο ζωής» σχολίασε ο Χιράι.

 

Όλα τα μελλοντικά παιχνίδια για το PSP Go θα γίνονται διαθέσιμα για κατέβασμα από το Διαδίκτυο και δεν θα κυκλοφορούν πλέον σε δίσκους, ανακοίνωσε η Sony.

 

Όπως αναφέρει το AFP, η νέα λειτουργία Sense Me αναλύει την αποθηκευμένη μουσική και δημιουργεί αυτόματα λίστες τραγουδιών που ταιριάζουν με τη διάθεση του χρήστη.

 

Το Go θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ και την Ευρώπη τον Οκτώβριο με τιμή 249 δολάρια ή ευρώ αντίστοιχα, ενώ στα ιαπωνικά καταστήματα θα φτάσει το Νοέμβριο.

 

Για τη νέα φορητή κονσόλα αναμένονται νέες εκδόσεις των σειρών Gran Turismo, Metal Gear Solid και Resident Evil, μεταξύ άλλων.

 

Μέχρι στιγμής, πάντως, η κυριαρχία στην αγορά των φορητών παιχνιδομηχανών ανήκει στην Nintendo, η οποία πούλησε 800.000 μονάδες του καινούργιο DSi στις ΗΠΑ τον τελευταίο μήνα, πολύ πάνω από τις πωλήσεις του (προηγούμενου) PSP.

 

Σύμφωνα πάντως με στοιχεία της εταιρείας μετρήσεων NPD, τα οποία αναμεταδίδει το Reuters, η βιομηχανία βιντεοπαιχνιδιών δείχνει να πλήττεται από την οικονομική κρίση. Τον Απρίλιο το σύνολο των πωλήσεων συνέχισε να πέφτει για δεύτερο συνεχή μήνα στο 1,03 δισ. δολάρια (-17%).

 

Οι πωλήσεις τίτλων συρρικνώθηκαν κατά 23% στα 510,7 εκατ. δολάρια, ενώ οι πωλήσεις συσκευών και περιφερειακών μειώθηκαν κατά 8% στα 391,6 εκατ.

 

*Μία ημέρα αφότου η Microsoft παρουσίασε τη Δευτέρα το Project Natal, ένα περιφερειακό για το Xbox που αναγνωρίζει τις κινήσεις του χρήστη και καταργεί έτσι το χειριστήριο, η Sony παρουσίασε τη δική της νέα πρόταση για το PlayStation με την ονομασία Motion Controller (χειριστήριο κίνησης).

 

Το σύστημα αποτελείται από δύο χειριστήρια, ένα για το κάθε χέρι, τα οποία παρακολουθεί ένας αισθητήρας που τοποθετείται πάνω στην τηλεόραση. Το Motion Controller παρουσιάστηκε ως πρωτότυπο, η Sony πάντως ελπίζει να είναι έτοιμη να το λανσάρει στην αγορά στις αρχές του 2010.

 

Source.png Πηγή: www.in.gr