Τα τμήματα παραγωγής επίπεδων τηλεοράσεων της Sony και της Sharp θα συνεργαστούν, σύμφωνα με δηλώσεις και των δύο μερών.

 

Η Sony έχει μείνει πίσω στην παραγωγή επίπεδων τηλεοράσεων, ενώ δεν παράγει οθόνες υγρών κρυστάλλων. Αντίθετα αγοράζει τις συγκεκριμένες οθόνες από μια κοινή συνεργασία της που έχει με τη Νοτιοκορεάτικη Samsung Electronics Co. Με την νέα σύμπραξη η Sony ελπίζει να διασφαλίσει τη συμμετοχή της στη συνεχή παραγωγή επίπεδων οθονών για τις τηλεοράσεις της.

 

Η ζήτηση για λεπτότερες και μεγαλύτερες τηλεοράσεις αυξάνεται συνεχώς, με τις LCD (οθόνες υγρών κρυστάλλων) να κερδίζουν τις προτιμήσεις των καταναλωτών.

 

Η οικονομική εφημερίδα της Ιαπωνίας, The Nikkei, ανέφερε ότι η Sony σκοπεύει να επενδύσει 100 δισ. γιεν (625 εκατ. ευρώ) στις εγκαταστάσεις της Sharp για τη νέα συνεργασία. Το 66% της σύμπραξης θα ανήκει στη Sharp καθώς έχει επενδύσει ήδη 380 δισ. γιεν (2,4 δισ. ευρώ). Οι δύο εταιρείες σκοπεύουν να αρχίσουν την παραγωγή τηλεοράσεων 40, 50 και 60 ιντσών. Το νέο εργοστάσιο αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το Μάρτιο του 2010.

 

Source.png Πηγή: news.kathimerini.gr