Δεν πέρασαν παρά μερικές μέρες από τότε που κυκλοφόρησαν φήμες για τη πώληση του τμήματος VAIO, και η Sony επιβεβαίωσε τη σχετική κίνηση. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία θα πουλήσει την γνωστή σειρά προσωπικών υπολογιστών στην εταιρεία Japan Industrial Partners για άγνωστο, τουλάχιστον για την ώρα, ποσό.

Σύμφωνα με την Sony, αλλά και τον πρόεδρο της εταιρείας Kaz Hirai, “ήταν μία οδυνηρή απόφαση” ωστόσο ήταν μάλλον απαραίτητη αφού το συγκεκριμένο τμήμα, και λόγω της πτώσης στην αγορά των PC, δεν πήγαινε καλά. Η Sony θα εστιάσει στις αγορές που παρουσιάζεται δυνατή, και πιο συγκεκριμένα στους τομείς imaging (φωτογραφικές μηχανές κ.ά), gaming και mobile, με την αγορά των φορητών συσκευών (smartphones, tablets, wearable devices κ.ά) να αποτελεί προτεραιότητα για την εταιρεία.

 

Η εταιρεία Japan Industrial Partners θα αναλάβει το τμήμα VAIO της Sony και θα ξεκινήσει να πουλάει τους υπολογιστές βασιζόμενη στο συγκεκριμένο brand name στην Ιαπωνία και στη συνέχεια και σε άλλες περιοχές του κόσμου. Η Sony από την άλλη, σταματάει άμεσα το σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την έρευνα γύρω από προϊόντα PC μαζί με τις πωλήσεις σε όλο τον κόσμο. Θα συνεχίσει πάντως να προσφέρει υπηρεσίες υποστήριξης σε όσους χρήστες έχουν στη κατοχή τους Sony VAIO υπολογιστή.

 

Η Sony θα περικόψει περίπου 5000 θέσεις εργασίας (1500 στην Ιαπωνία) έως στο τέλος του 2014. Η JIP θα προσλάβει περίπου 250 με 300 υπάλληλους της Sony, για να στελεχώσει τα τμήματα σχεδιασμού, ανάπτυξης και πωλήσεων.

 

Η σειρά VAIO (Visual Audio Intelligent Organizer) ήταν μία από τις γνωστότερες σειρές προσωπικών υπολογιστών στον κόσμο. Τώρα που οι υπολογιστές του είδους δεν θα φέρουν την σφραγίδα της Sony, μένει να δούμε αν θα διατηρήσουν τα στοιχεία που τους έκαναν γοητευτικούς και ελκυστικούς.

 

Όσο αφορά στο τμήμα τηλεοράσεων, η Sony σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να το αναδιαμορφώσει, ενώ έγινε γνωστό πως έως στον Ιούνιο του 2014 θα αποτελεί ξεχωριστή εταιρεία.

 

Link.png Site: ']GSMArena

Link.png Site: http://www.engadget.com/2014/02/06/sony-sells-vaio/']Engadget